Dünyanın en büyük  Demokratik  Kitle Örgütlerinden, Atatürkçü Düşünce Derneği, 16.Olağan Genel Kurulu, 25-26 Eylül 2021 tarihinde Ankara ODTÜ Mezunlar Derneği, Vişnelik Tesislerinde delegelerin ve üyelerin coşkulu katılımı ile gerçekleşti.
Kongreye katılan ADD Samandağ Şube Delegeleri, Atiye Sönmez Erdoğdu (SMMM) ve Av. Edib Hadimoğulları kongreye ilişkin şu ifadelere yer verdiler. 
“Divan Başkanlığını Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr Ahmet Saltık’ın yaptığı Genel kurulumuz, beş başkan adayı ve listelerinin hizmet yarışıyla, büyük ailemize yakışır bir şekilde sakİn, demokratik bir ortamda başlamış ve tamamlanmıştır. Biz Atatürkçülere yaşadığımız süreçte ne kadar önemli görevler düştüğünün bilinciyle  biz delegelere  verilen yetkinin sorumluluğunu yerine getirdik. Delegelerin özgür iradeleri ile kullandığı oylar sonucunda tüm Atatürkçü Düşünce Derneği ailesini kucaklayan güçlü bir genel merkez yönetimi oluşmuştur.  Yarışan birbirinden değerli 5 adayın, 4’ü GYK listesinde yerini almıştır. Sayın Hüsnü Bozkurt delegelerimizin en yüksek oyunu alarak Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığına doğru yürümüştür.  “Çoğulcu çarşaf liste” yöntemiyle  yapılan seçimde,  Toplam 27 kişilik yönetim kuruluna, 23. Dönem Konya Mv  M. Hüsnü Bozkurt  önderliğindeki listeden 14 üye,  ADD önceki GYK üyesi Tolga Kale  listesinden 9 üye,  E. Amiral Türker Ertürk listesinden 2 üye,  Ayhan Yalçınkaya listesinden 2 üye girdi.  Onur Akyüz’ün öncülüğündeki  gençlerin 19. Tümen listesinden 5 oy farkla  giren olmasa da  ciddi bir oy alarak gelecek için umut verdiler.
Kongrede oy kullanan 750 delegenin 223 ünden oy alan Dörtyol Şube Başkanımız Özgür Çınar’ın GYK’ya seçilmesi bölgemiz adına  bizleri sevindirmiştir. 
Samandağ Şube olarak hazırlama komisyonunda  görev aldığımız  Genel kurul sonuç  bildirgesi’nin kabulü ile Genel Kurul sonlandırıldı. 
Ülkemize ve ADD ailemize hayırlı olsun!
Genel Merkezimizin yeni yönetimini tebrik ediyor, birlik, beraberlik içinde çalışmalarını bekliyoruz.  Biz  şubeler, yeni yönetimin vereceği güven, heyecan ve destekleri ile çalışmalarımıza güçlenerek devam edecek, Genel merkezimizi güçlendireceğiz.
Çalışan güçlü şubeler, çalışan güçlü Genel Merkez, çok daha güçlü demokratik toplum ÖRGÜT’ü olacağız...
Çağdaş, üniter,  laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olan Atatürk Cumhuriyeti’ni  tüm kurumlarıyla  birlikte kuruluş ayarlarına döndüreceğiz. Kararlıyız.”

Editör: TE Bilişim