Samandağ Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Refik Eryılmaz Başkanlığında Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleşti.
Meclis Toplantısında 5 gündem maddesi, Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından verilen iki önerge görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda; Bir önceki meclis toplantısı tutanak özetin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 2021 Mali Yılı Gelir Kesin Hesabının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 04.04.2022 tarih ve 36 sayılı meclis kararı ile komisyona havale edilen uygulama imar planı tadilatı ile ilgili imar komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 
Toroslar Elektrik dağıtım A.Ş tarafından; ilçemiz Meydan Mahallesinde bulunan Altınkoy Tatil Köyü Yapı Kooperatifinin bulunduğu trafo binası yerinin tesis edilebilmesi amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Bu Maddeye Belediye Meclis Üyesi Cem Tamimi red oyu verdi. Tamimi; red gerekçesini Samandağ’da TEDAŞ’ın verdiği hizmetleri yetersiz bulduğunu ve daha önceki meclis toplantısında da bunu deklare ettiğini ifade etti.
Belediye Meclisinin Haziran ayında yapacağı Olağan Meclis Toplantısının 3 Haziran 2022 Cuma günü saat 15:00’da Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılması oy birliği ile kabul edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan önergede evsel katı atık ücret tarifesi teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 
Başkan Eryılmaz tarafından sunulan önergede ise Samandağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Deniz Mahallesi’nde bulunan Atatürk Sahil Parkında mevcut 15’er metrekare alana sahip 3 adet büfe ile 7 şer metrekare alana sahip 10 adet sergi birimlerinin 10 yıllığına Samandağ Belediyesi Personel A.Ş’ ye tahsisi ve yıllık tahsis bedelinin tespiti için Belediye Encümenine yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 
Bu önerge görüşülürken konuşan Belediye Başkanı Refik Eryılmaz Atatürk Sahil Parkı’nın tamamlandığını, bu park içinde bulunan bu birimlerin herhangi bir şaibeye yer vermemek adına şeffaf bir şekilde kamuoyu önünde nasıl kiraya verebilecekleri üzerine çalışma yaptıklarını belirterek, burayı Personel AŞ’ ye tahsis ederek, Personel A.Ş’nin burayı ihaleye çıkaracağını ifade etti.
Parkın ufak tefek eksiklikleri dışında bittiğini ifade eden Başkan Eryılmaz, açılış için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep ederek gün vermesi için beklediklerini söyledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun daha önce geleceğini söylediğini sözlerine ekledi. Park içerisindeki alanlardan bir tanesini engelliler için, birini de kadın Girişimi Kooperatifi’ne vereceklerini söyleyen Eryılmaz, kalanını da açık arttırma usulüyle satacaklarını sözlerine ekledi.
Amaçlarının 2. Etap olduğunu belirten Başkan Eryılmaz, başvurunun yapıldığını ve yazılarının Bakanlıkta beklediğini ifade ederek “2. Etap şu anda yaptığımız parkın 2 katı büyüklüğünde 60 bin metrekare, yani 1,5 kilometre uzunluğunda 50 metre derinliğinde bir parkı hayata geçirmek istiyoruz. Arkadaşlarımız orayı şu anda projelendiriyor. O alan daha çok spor aktivitelerinin de yapılabileceği sahalar, gençlik merkezi, yaşlılarımızın gidebileceği yaşlılar merkezi yer alacak. O etap bittikten sonra inanın Samandağ’ın çehresi değişecek. En kısa sürede oranın duvarlarına başlamayı düşünüyorum. Tabi bu ara para durumuna da bakacağız. Maliyetler çok çok arttı. İlçe belediyelerinin projeleri hayata geçirmesi çok zor oldu, zorunlu ihtiyaçları karşılamakta zorlanır bir noktaya getirdiler. Artan maliyetler karşısında kaynak bulmaya çalışıyoruz.” dedi. Önümüzdeki yıl 2. Etaba başlayabilmeyi umduğunu belirten Başkan Eryılmaz “Ziyaretin etrafıyla ilgili projemizi bitirdik ihale aşamasına getirdik. Hıdır A.S ile yanındaki parkı birleştiren tek bir konseptte vatandaşlarımızın o bölgede rahatça dinlenebilecekleri ve Hz. Hızır Makamına yakışır bir çevre düzenlemesi planlıyoruz. Onu da Hükümete yaptırmak istiyoruz aslında. Ankara’ da buna yönelik görüşmeler yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesine de teklif götürdüm. Yine teklifimi yenileyeceğim. Olmadı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza gideceğim. Yani orayı bir şekilde yapmak istiyorum.” Dedi. Başkan Eryılmaz, konuşmasında gastronomi köyü çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Sanayi Sitesi yapmayı düşündükleri yerin valilik tarafından Sanayi sitesi yapılmasına uygun bulunmadığını ifade eden Eryılmaz, bu çalışmayı revize ederek turizm amaçlı günübirlik alanlar oluşturmak için talepte bulunduklarını sözlerine ekledi. Yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Eryılmaz, ara sokaklarda sıkıntıların devam ettiğini, parke taşı ihalesini sonuçlandırdıklarını ve ara sokakların yapımına başlanacağını, en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.
Başkan Eryılmaz’ın konuşmasının ardından Meclis üyesi Sinem Kayıkçı söz alarak engelli vatandaşlarımız ve onlarla ilgili yapılabilecekler hakkında konuştu.  
BAŞKAN ERYILMAZ’A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısının ardından Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’a doğum günü sürprizi gerçekleştirdiler. 
Başkan Eryılmaz, mumları üflerken Samandağ’ın sorunlarının en kısa sürede çözüme kavuşmasını ve Samandağ’ın daha yaşanabilir bir ilçe olmasını dileyerek bütün Meclis üyelerine teşekkür etti.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim