İlçemiz Deniz Sitesinde bulunan Yaşar Kemal Caddesi’nin devamındaki yolda Samandağ Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen asfaltlama çalışması başlatıldı. 
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Belediye Başkanı Eryılmaz,   
 incelemesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.                       
Başkan Eryılmaz, yapılan bu çalışmanın önemli olduğunu belirterek, yaklaşık 20 metre genişliğindeki bu yolun sahilde yapımı devam eden Atatürk Parkı önünde bulunan yolu trafiğe kapatarak, trafiği bu caddeden vereceklerini ifade etti. 
Başkan Eryılmaz “Aslında bu çalışma Samandağ Turizmine yapmaya çalıştığımız yatırımın alt yapısını oluşturuyor. Önemli bir cadde. Normalde Büyükşehrin uhdesinde ama içme suyu şebekesinden dolayı yollarımızın önemli bir bölümü bozuk olduğu için yetiştirilemiyor. 
Biz de İslahiye Belediyesinden satıh kaplama döküm makinesi istedik. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural Bey’e de teşekkürlerimi iletiyorum. Allah Razı olsun bize satıh kaplama döküm makinesini ekipmanıyla birlikte bize göndererek yardımcı olmaya çalışıyorlar. 
Tabi masrafları Samandağ Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Ciddi bir maliyet ama bu yola da acil ihtiyacımız var. Dediğim gibi bu yolun açılmasıyla birlikte sahil parkının da çalışmaları daha da hızlanacak. Biz sahildeki trafik yolunu kapatıp yolu buradan vermeye çalışıyoruz. Bu yol yaklaşık olarak 3 kilometre ileriye gidiyor. Yolu engelleyen tecavüzlü alanları kaldırdık fakat asfaltlama çalışmaları şimdilik parkın sonuna kadar olan kısım için yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. 
Samandağ’ın farklı noktalarında da asfaltlama çalışmaları yürüttüklerini belirten Başkan Eryılmaz “Şu anda Süs Sokak, Dibek Sokak, Şirin Sokakta hem Samandağ Belediyesi ekipleri, hem de HBB ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalara devam ediyor. 
İçme suyu şebekesinden dolayı 9 mahallemizin tamamı yaklaşık bir yıl önce eşildiği için ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz.  Ve kışa girerken aslında biraz daha hızlı davranmamız gerekiyor. Vatandaş haklı olarak yolların bozuk olmasından kaynaklı sıkıntılarını, rahatsızlıklarını dile getiriyor. 
Biz buradan HatSu ve Büyükşehir yetkililerine, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’a rica ediyorum biraz daha hızlı davranmamız lazım. Vatandaş çok ciddi sıkıntı yaşıyor. Araçlarımız da ciddi zarar görüyor. Okul yollarımızla ilgili sıkıntılarımız var. Birkaç caddeye şu an girilmiş ama geri kalan sokaklarımız ve caddelerimizde hizmet bekliyor, onarım bekliyor. 
Dolayısıyla el birliğiyle dayanışma içerisinde inşallah Samandağımızı hak ettiği noktaya birlikte taşıyacağız. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını rica ediyorum Samandağ 42 mahallesiyle hizmete susamış, hizmet beklentisi içerisinde. 15 kilometrelik bir asfalt ihalesine de çıktık, en kısa sürede ana arterlerimizi Samandağ Belediyesi’nin imkanlarıyla asfaltlamaya çalışacağız. Bir tarafta biz, bir tarafta HBB, bir tarafta İslahiye belediyesinin katkıları ve başka arkadaşlarımızın yardımıyla Samandağ’ın bozuk olan yollarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. 
Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor, onların da emeğine, yüreğine sağlık. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Gazetemizin İslahiye belediyesinin katkılarıyla yürütülen çalışmaların devamının olup olmayacağı sorusuna Başkan Eryılmaz;  yolun bitirilmesinin ardından, Girne Caddesi ile Mehmet Aslan Caddesini bağlayan yolun asfaltlanacağını ve daha sonra da bu çalışmanın devam edeceğini 5-6 caddede daha çalışmaların devam edeceğini ifade etti. “Bu çalışmalar ne zaman başlayacak, bir tarih var mı?” sorumuza Başkan Eryılmaz “ Bu yolu bitirir bitirmez ara vermeden devam edeceğiz.” dedi. 
2 No’lu Sağlık Ocağının bulunduğu cadde ile ilgili Eryılmaz “HBB ekipleri ve Samandağ Belediyesi ortaklaşa olarak şu anda bu caddemizde çalışma yürütüyor pmt dökülüyor. Bu hafta içerisinde orası da bitmiş olacak inşallah. Ardından Girne Caddesi ile Şehit Burhan Caddesi’ nin genişletme çalışmalarına başlayacağız, orada da yolun hakkını aldıktan sonra altyapı çalışmalarını bitirip oranın da asfaltlanmasına başlayacağız. Bir de Kurtderesi Mahallemizde Çiftekasdal caddesinin devamı Berrak Sokakta genişletme çalışmalarını bitirip orayı asfaltlayacağız. Bunlar bir ay içerisinde bitmiş olacak. ” dedi. 
Ana arterlerle ilgili Mehmet Aslan Caddesi’nde içme suyu şebekesinden dolayı çalışmaların devam ettiğini ifade eden Eryılmaz “Orayla ilgili büyük sıkıntımız var Büyükşehirin acil bir şekilde altyapı bittikten sonra asfaltlamaya geçmesi lazım Umarım bunla ilgili bir program yaparlar. dedi.

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim