Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının(ATSO) Sigorta Sektöründe hizmet veren üyelerinden oluşan 11. Meslek Komitesi yaptıkları basın açıklamasında acentelerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekildi.
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve 11. Meslek Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında keyfi uygulamaların son bulması ve üyelerinin menfaatlerinin korunması için oda olarak her türlü girişimde bulunacakları vurgulandı. 
Açıklamada “Son aylarda piyasalarda yaşanan reel enflasyon ve  döviz kurundaki anormal artışlardan en çok etkilenen sektörlerden biri sigortacılık sektörü olmuştur.
 Piyasalarda yaşanan dalgalanmalar üzerine 2022 Haziran ayında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) almış olduğu karar ile Sigorta Teminatlarını %100, Sigorta Primlerini ise % 25 arttırmıştır. Ancak bu artış oranını piyasa koşullarının altında bulan sigorta genel müdürlükleri hazineye baskı kurarak prim artışlarını talep etmiş, bu talep kabul edilmeyince de poliçe düzenlememeyi tercih etmişlerdir. Bazı Sigorta Genel Müdürlükleri acentelerin kredi kartı ile yaptıkları ödemeleri kabul etmeyerek, banka kartı, havale veya eft yolu ile poliçe kesmeyi kabul etmektedir. Bu durum sigorta acentelerinin gelirlerinin düşmesine, sektörün maddi kayıplara uğramasına neden olmuştur. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) arasında yaşanan bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını, acentelerin ve halkın sıkıntılarının giderilmesini ve yapılan bu keyfi uygulamaların son bulması ve üyelerimizin menfaatlerinin korunması için Odamız 11.Meslek Komitesi her türlü girişimde bulunacaktır.
Kamuoyuna Saygılarımızla.” ifadelerine yer verildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim