Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), ilimiz Hatay yanı sıra Kilis ile Şanlıurfa illerine uygulanan prim teşviki uygulamasının 31 aralık 2021 tarihi itibariyle kaldırılmasından sonra ekonomide olumsuzlukların giderek arttığını, bu nedenle prim teşviki uygulamasına yeniden geçilmesini istedi. 
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin imzalı yazı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Kilis ve Şanılurfa Ticaret ve Sanayi Odalarına yönelik yazıldı.
SGK prim teşvikinin tekrar verilmesi istenen yazının içeriği şöyle duyuruldu:
“Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, resmi yazılarla bir kez daha başvurularımızı yeniledik.
Bilindiği üzere, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 81. Maddesi’nin 2.Fıkrası uyarınca, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak 6 puanlık ilave prim teşviki 31 Aralık’ta sona ermiş, ilgi yazımızla, prim teşvikinin uzatılması hususunda Bakanlıklar nezdinde tarafımızca yazı yazılmış olup, talebimiz olumsuz değerlendirilmiştir.
Mart 2011’de Suriye’de başlayan iç savaş neticesinde, Türkiye’nin Suriye’ye coğrafi yakınlığı sebebiyle, göç süreçlerinden en fazla etkilenen sınır illerinden olan Gaziantep, Kilis, Hatay ve Şanlıurfa’nın; sosyal, kültürel ve ekonomik olarak olumsuz yönde etkilenen ve sığınmacı nüfusunun toplam nüfusa oranının en yüksek olduğu iller arasında yer almakta olduğu bilinmektedir. Oda üyelerimizle yapılan istişare toplantısı neticesinde, ilgili teşvikin uzatılmamasının, işletmeleri olumsuz etkilediği görülmüştür.
Söz konusu teşvikin uygulandığı il ve ilçelerin, sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi en düşük yerler olduğu, bu nedenle üretim ve istihdamın devamlılığını sağlamak için 6 puanlık teşvik süresinin uzatılması hususunda yardımlarınızı ve sürece katkılarınızı önemle arz ederim.”
 Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim