Antakya Ticaret ve Sanayi Odası( ATSO) ile Libya’da bulunan Zewia Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü törenle imzalandı.                                
ATSO binasında gerçekleşen imza törenine ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ile Libya Heyetini temsilen; ZAWİA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Najımuldın Salım Ayad Şaratah, Oda Üyesi Abdallh Mustafa Ferjanı Zawıya  Genel Sekreter Khalleefah Salım Mohammed Rahumaah katıldı.
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin imza töreninin ardından yaptığı açıklamada “Türkiye-Libya arasında imzalanan deniz yetki alanları anlaşmasının 2. yılı doldu. Son 2 yılda, Türkiye ile Libya arasındaki dış ticaret hacmi salgına rağmen yüzde 43 artarak 2,3 milyar dolara çıktı. Yıl sonunda ikili ticaret hacminin tarihte ilk kez 3 milyar doları aşacağı tahmin edilmekte. Ekonomik işbirliğinin arttığı bir dönemde Odamız ve ZEWİA (Libya) Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandık.
Bu işbirliği ile Bölgemiz ve Libya arasında ticaret hacminin artacağını ümit ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim