Antakya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) ve Yayladağı Belediyesi girişimleriyle çilek yetiştirilen alanlardaki toprağın analizinin üreticilere ücretsiz yapılabilmesini öngören protokol imzalandı.
Yayladağı Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen  "Çilek Üretim Alanlarının Toprak Analizlerinin Yapılması" ile ilgili protokolün imza törenine; Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Ak Parti Yayladağı İlçe Başkanı Doğan Gürlen, resmi kurum daire müdürleri katıldı.
 Protokol öncesinde konuşma yapan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın "Yayladağı ilçemizin tarım alanında gelişmesi ve kalkınması için elimizden gelen her türlü gayreti göstermenin çabası içerisindeyiz. Çilek konusunda ilçemiz çok mesafe kat etti. Şimdi de çilek ihracatını arttıracak çalışmaları sürdürüyoruz. Çilek üreticilerimizin daha kaliteli ve verimli bir ürün elde etmesi için paydaşlarımızla birlikte inşallah hem çiftçilerimizin, hem de ilçemiz ve ilimizin kalkınmasına vesile olacaktır. Protokolde emeği geçen tüm STK ve resmi kurumlara teşekkür ediyoruz. Yayladağı'mıza hayırlı olsun." dedi.
 ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, gerçekleştirilen protokolün amacı hakkında bilgi verdi. Çinçin "Yayladağı Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Yayladağı Tarım İlçe Müdürlüğü, Yayladağı Ziraat Odası, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Teknoloji, Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile çilek üreticilerinin toprak analizlerinin yapılması hususunda bir araya geldik. Protokolün amacı, Yayladağı ilçesinde bulunan çilek üretim alanlarının Modem Tarım Kurallarına uygun bir şekilde üretim yapılması, kullanılan tanmsal ilacın bilimsel kurallar çerçevesinde kullanımının sağlanması, toplanma konusunda çiftçilerin eğitilmesi ve ihracat uygun ürün üretimine katkı verilmesidir. Bizler ATSO olarak Yayladağı Belediyesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Yayladağı Ziraat Odası, Yayladağı İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile çilek ürününün ihracat potansiyelinin artması için önemli bir protokolü imza altına aldık. İlimiz tarım ihracatına fayda sağlayacağına inandığımız bu protokole imza atan tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, hayırlı olmasını temenni ediyoruz." dedi. Yapılan konuşmaların ardından ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, "Çilek Üretim Alanlarının Toprak Analizlerinin Yapılması" protokolünü karşılıklı olarak imzaladılar.
         Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim