Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO), hasta alt bezlerine ilişkin 01.06.2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ve Medikal Sektörü olumsuz etkileyecek kararın iptali için girişimlerde bulundu.
ATSO tarafından, Başkanı Hikmet Çinçin imzasıyla, medikal sektörün yaşadığı sorunları ve alınan bu kararın olumsuz etkilerini içeren dilekçeleri Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne gönderdi.
ATSO Başkanı Çinçin, konuya ilişkin açıklamasında “Odamıza bağlı Medikal Sektörü maalesef son yıllarda ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldı. Bunlardan bazıları; Kurum ödemelerinde yaşanan sıkıntılar, kur artışlarının sektöre yansımaları oldu.  
Tüm olumsuz tablo içinde Odamız Komiteleri ile birlikte can siperane bir şekilde çalıştı ve bir takım zorlukların üstesinden gelindi. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından ACELE ibaresi ile 01.06.2022 tarihinde yayınlanan yazıda;
Ödeme koşulları hak sahiplerini "Hasta alt bezlerinin" nakdi ödeme şeklinde istedikleri yerden temin edebilecekleri belirtilmiştir. Bu konu, yıllık anlaşma yapan firmalarımızı zarara uğratacağı gibi nakdi ödememin sektörümüzde kullanılacağı muallak olup sağlık bakanlığına kayıtlı olmayan ürünlerin önü açılacaktır. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı Ürün Takip Sistemi devre dışı kalacaktır. Suistimale açık olan bu ödeme şekli devletimize zarar verecektir.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim