İYİ Parti Samandağ İlçe Başkanı Seyran Ziroğlu'nun yurtdışında olması sebebiyle İyi Parti İlçe Başkanlığına vekaleten Av. Elanur Habib getirildi.
Samandağ İyi Parti İlçe Başkanlığı görevini Seyran Ziroğlu' undan vekaleten devralan Av. Elanur Habip, başta Samandağ olmak üzere tüm Hatay halkını Millet İttifakını güçlendirme ve diri tutma adına göreve davet etti.    
Av. Elanur Habip, yaptığı açıklamada ““Ülkeyi 19 yıldır yöneten Atatürk ve laiklik karşıtı zihniyet ülkeyi ulusal ve uluslararası arenada düşürdükleri Sosyo-Ekonomik yıkım sonucu iktidarda kalma şansı kalmamıştır bu yüzden köhnemiş iktidarlarını ayakla tutma- sürdürme adına uzun zamandır Millet ittifakı bileşenlerini bölme-ayrıştırma politikaları izlemektedir. Ve bu politikalarını en zayıf oldukları ilçemizde bile devreye sokup bundan medet umar hale gelmiş halde olmalarını ibretle izlerken bu stratejilerine bilerek veya bilmeyerek zemin hazırlayıcı tavır ve demeçler veren koltuk sahibi veya siyasi parti temsilcilerini görmek bizleri üzmektedir.
Zira önceki dönem 2014 yerel seçimlerinde en zor koşullarda bile kendine has partiler üstü tabanını aday olduğu CHP tabanıyla buluşturup ve sandıkta netice alıp ilk Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Sayın Lütfü Savaş'ın bu başarısı 2019 seçimlerinde millet ittifakı için ufuk açıcı rol model olmuş ve başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yine Sayın Savaş'ın adaylığında hem de tarihi farkla olacak şekilde birçok Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini millet ittifakı kazanmış ve ilk genel seçimde bu ülkeye bahar geleceği inancı millet ittifakı bileşenlerince güçlü bir duyguyla pekişmiştir.
Hal böyle iken önümüzdeki genel seçimlerde tek bir oy kaybına tahammülümüz olmadığı gibi böyle bir davranışın vebalini de siyaseten kimsenin taşımayacağı kanaatindeyiz.  Onun için ülkeyi fakirleştiren, yüz milyarlarca Doların hesabını vermeyen, kendisine oy vermeyenleri ötekileştirip- hakaretler yağdıran, eleştirenleri cezaevine tıkan, daha dün bile yurtlarda barınma hakkı olmayan gençleri terörist ilan edecek kadar insanları hedef haline getirmekten çekinmeyen partili ve taraflı Cumhurbaşkanı ve onun talimatlı vekillerine gösterdiğiniz saygıyı kendi partiliniz olan ve ilçeye gelecek hizmetlerin karar vericisi partidaşınız ve ağabeyiniz olan Büyükşehir Belediye Başkanına bu saygı ve hoşgörüyü göstermek zorundasınız ve hiç nefsinize yenilmeden, makam derdine düşmeden tüm millet ittifakı bileşenlerini sıfır fireyle Sayın Savaş'ın etrafında birleştirmek zorundasınız. Biz İyi Parti olarak sizlere oy verip, partinize mensup adayların seçilmelerinde katkısı olan bireyler olarak bu kazanımları milletimiz adına gözbebeğimiz edasıyla başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere Hatay'da da İl Başkanımız Sayın Şefik Çirkin başkanlığında her ilçe de bu şiarla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş'ı Cumhur ittifakının sistemli ve siyasi provakatif söylemlerine karşı asla yalnız bırakmayacağımızı ilan ediyoruz. Zira bu ülke insanı için Sayın Mansur Yavaş, Sayın Ekrem İmamoğlu neyse emin olun ilimiz ve ülkemiz için Sayın Lütfü Savaş da aynı anlamı ifade ediyor ve tüm Türkiye onun Cumhur İttifakını 2 seçimdir nasıl dize getirdiğini konuşuyor ve izliyor.  Onun içindir ki başta Samandağlı CHP’li yerel yöneticilerini de kendi egolarını oturdukları koltuğu aracı ederek Samandağ'a hizmeti engellediklerinin farkına varmalarını ve art niyetli değillerse de daha düne kadar derneklerde ve bağımsız vekil süreçlerinde beraber hareket ettikleri insanları Ak Parti’den geri çekip rozetini taşıdıkları partiye sadakat göstermelerini beklemekteyiz.
Zira önümüzdeki seçimler Atatürk Cumhuriyeti’nin varlık ve yokluk seçimi olacağı gün gibi ortadayken herkesi bu sorumlulukla davranmaya davet ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim