Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın: “Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanamaması, yargıya güveni ve hukuka inancı azaltırken, Avukatlık mesleğinin itibarını zayıflattı.”
Hatay Barosu Yönetimi, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Antakya Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında Hatay Barosu Lokali Cemiyet evinde Basın açıklaması ve plaket töreni düzenlendi. 
Törende meslekte 30,40 ve 50. yıl plaketleri meslektaşlara takdim edildi. Törene Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Akman,  HAMOK Başkanları ve çok sayıda meslektaş katıldı.
Baro Başkanı Cihat Açıkalın, törenin ardından paylaştığı açıklamada, “5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutla(ya)mıyoruz!
Avukata yönelik şiddet, mesleğimizi icra ettiğimiz mekanların sınırlarını aşarak, meslek grubumuzu hedef haline getiren ve can alan, ülke çapına yayılmış bir şiddet türü haline geldi. 
Avukatlık ücretleri, insan onuruna yaraşır şekilde, Avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamıyor. Kamu Avukatları ek gösterge, mobbing ve mesleki bağımsızlıklarının korunması sorunu hâlâ çözülmedi. Çoklu Baro Kanunu’yla, meslek örgütlerimiz bölündü. Hukuk Fakültesi kontenjan ve sayılarının, ihtiyaç durumu gözetilmeden ve Barolara danışılmadan artırılması, Avukatlık mesleğinde nitelik kaybına sebep oluyor. 
Bağlı çalışan Avukatların ücret ve özlük hakları kanuni bir statüye, Stajyer Avukatlar ise eşit nitelikteki diğer hukuk mesleklerinin stajyerleri ile eşit koşullara sahip değil. Adalete erişim, Avukatlar ve yurttaşlar için ekonomiye, mekana ve zamana dayalı engellerle dolu.” 
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim