Kurucu Başkanlığını HAS Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara’nın yaptığı Türkiye genelindeki otobüs işletme firmalarını bir dernek  çatısı altında örgütleyen kısa adı OİSD olan Otobüs İşletme Sahipleri Derneği’nin 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.                                         
Türkiye’de bu sektörde hizmet veren 86 şirketin üyesi olduğu OİSD genel kurulunda Kurucu Başkan Ayhan Kara güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.
OİSD Başkanı Kara, Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektörü için olağanüstü bir çaba sarf edeceklerini belirterek “Her şey güvenli ve konforlu seyahatler için.” dedi.
Çarşaf listeyle göreve seçilen yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Başkan Ayhan Kara - Has Turizm, Ahmet Bababalım – Pamukkale, Aslan Aydemir - Lüks Artvin, Ertuğrul Sarıhan – Kontur, Haluk Şenpolat – Esadaş, İrem Bayram – Bestvan, Kemal Soğancı – Varan, Mehmet Özkeleş - Ben Turizm, Mustafa Tekeli - Tokat Seyahat, Serdar Karataş – Fındıkkale ve Sönmez İkde – Beydağı.

OTOBÜS İŞLETME SAHİPLERİ DERNEĞİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Ulaşım sektöründe hizmet veren Otobüs işletmelerinin son yıllarda bozulmaya başlayan ekonomisi Pandeminin de etkisiyle daha da bozuldu. Katma değer üreten, bir çok insana istihdam alanı yaratan ve bütün şehirlerde faaliyet gösteren bu sektör; maalesef gerekli desteği göremedi hatta dikkate bile alınmadı. Sermayesini ortaya koyan ve canı yanan işletme sahiplerinin bir kısmı, temsiliyet sorunu olduğunu düşünerek, sektörün sorunlarına çözüm üretebilmek adına kendi oluşumlarını kurmak üzere harekete geçti. Öteden beri gündemde olsa da, ilk somut adımı Has Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Kara attı ve onlarca firma sahibi ile kurmaylarını toplantı için Hatay’da ağırladı. Burada ortaya çıkan irade Ankara toplantısı ile somutluk kazandı ve derneğin kuruluşu için bir ekip oluşturuldu. Ve 23 otobüs firmasının katılımıyla geçtiğimiz Ekim ayında Otobüs İşletme Sahipleri Derneği’ne (OİSD) tüzel kişilik kazandırılarak, kurucu başkanlığına HAS Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kara getirildi.
Kuruluşundan bu yana yapılan çalışmalarla derneğin üye sayısı 86’ ya ulaştı. 
Geçtiğimiz hafta içinde yapılan OİSD 1. Kongresinde Başkanlığa yeniden Ayhan Kara seçildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim