Türkiye İşçi Partisi(TİP) Samandağ İlçe Örgütü tarafından organize edilen “Halk Buluşması” Cumhuriyet Mahallesinde gerçekleştirildi.
Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu’nun katılımıyla Mühendis Suphi Güzey Taziye Evinde gerçekleştirilen halk buluşmasına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.
TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’ın konuşmacı olarak katıldığı ve halktan gelen soruları yanıtladığı buluşmaya; TİP Hatay İl Başkanı Şahin Kışlakçı, TİP Samandağ İlçe Başkanı Önder Tam, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını TİP İlçe Başkanı Önder Tam yaptı. Tam, herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında “Genç bir partiyiz ve günden güne hane hane insanlara dokunmaya çalıştığımız, toplumsal muhalefeti örmeye çalıştığımız bu günlerde aynı zamanda toplumsal mücadelenin bir yansıması olan seçimleri de önemsiyoruz. Ve bu anlamda halkla buluşmaya çalışıyoruz. Bu gün de Cumhuriyet mahallesindeyiz. Başta değerli muhtarımız ve ilçe örgütümüzün organize ettiği bu toplantıya hepiniz hoş geldiniz. 
Bir yandan insan hak ve özgürlükleri tırpanlanırken 20 senelik AKP iktidarı altında, bir yandan da ekonomik kriz pençesindeyiz. Hayat bayağı zorlaştı ve insanlar bu iktidardan bir şekilde kurtulmak için bunun formüllerini arıyorlar. Bildiğiniz gibi 2 ana muhalefet bloğu söz konusu bunlardan bir tanesi Millet İttifakı, bir diğeri de yakın zamanda kurulmuş olan Emek ve Özgürlük ittifakı. İktidardaki Cumhur İttifakının ve Millet İttifakının toplumun değişik kesimlerine yeterince umut vermediğinin farkındayız. Bu anlamda bir alternatif oluşum, sol sosyalist bloğun olduğu Emek ve Özgürlük İttifakını kurduk. Barış vekilimiz de bu konuda açıklama yapacaktır. “ dedi. 
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mahir Cebburoğlu, toplantının hayırlı olmasını dileyerek, herkese hoş geldiniz dileklerinde bulundu. 
TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, zorlu bir dönemde siyaset yapıldığını belirterek, herkesin bunun bir parçası olduğunu, evinde siyaset konuşmayan kimsenin kalmadığını, 10’ lu yaşlardan daha ileriki yaş gruplarına kadar herkesin her gün siyaset konuştuğunu söyledi.
TİP Milletvekili Atay, konuşmasının devamında ittifaklar konusuna değinerek, Emek ve Özgürlük ittifakını kurarken bunun bir ihtiyaç olduğunu hissederek kurduklarını ifade etti.  Atay, konuşmasında kurulan cumhur ve millet ittifaklarını kastederek, İttifakların var olan sistem içerisinde ve devamını öngören ittifaklar olduğunu, sermayeyle ilişkisini koparmayan Türkiye’ de aslolan emekçi halkın esas sorunlarını çözmek için değil buradan para kazanan iş insanlarının devamını sağlamak üzere kurduğu sistemin devamını sağlayan ittifaklar olduğunu ifade ederek “ Bu ne dün geldi, ne de 4 yıldır var. Bildik bileli bu böyle ve bir sistem içerisinde mücadele veriyoruz. Ve biz diyoruz ki bu sistemin dışında da bir siyaset anlayışı var. O da Türkiye’ de emekçi halkın sorunlarından yana çözüm getirmeye aday, bunun için mücadele eden, bunu her bulduğu platform ve fırsatta dile getiren siyaset anlayışı. Bizimle fikri, yöntemsel ayrılıkları olsa da esasen  amacı aynı olan partilerle Emek ve özgürlük ittifakını kurduk. Halkımızın böyle bir tercihe de sahip olduğunu, sahip olması gerektiğini düşünerek kurduk. Bunu sadece seçim angajmanı içerisinde düşünmüyoruz. Türkiye’ de ciddi bir toplumsal muhalefet sorunu var. 
Bir seçim psikolojik olarak ve ya kısa vadede bir değişim sağlayabilir. Fakat uzun vadede sistematik olmayan hiçbir değişim Türkiye’ de bir şeyleri değiştirmez. Her zaman söylediğimi yine söyleyeyim AKP ve Recep Tayyip Erdoğan bir sebep değil, bir sonuçtur. Onun öncesinde var olan bir sistemin sonucudur. Daha kurumsal, daha güçlü bir yapı oluşturmuştur. O yüzden hayatımızın en büyük kabusu gibi görünür ama aslında kendisinden önce gelenlerden çok farklı olduğundan değil. O yüzden bizim mücadelemiz sadece seçim kazanmak, sadece belediye başkanlığı kazanmak değil, toplumsal olarak örgütlü şekilde nasıl muhalefet edeceğimizi öğrenmek. Türkiye İşçi Partisi bu konuda çizgisini çok net çekti  “Biz kimseyle helalleşmeyeceğiz, biz hesaplaşacağız.” dedik başından beri.  Türkiye’ de bence 20 yılı ve onu yaratan 10 yılların hesabının sorulması gereken çok ciddi bir bakiye var. Fakat çok açık söylemek lazım beraber mücadele etmedikten sonra ulaşabileceğimiz bir sonuç değil. Eğer hepimiz hesaplaşmak istiyorsak bu konuda ortak fikirdeysek, bu duruma beraber talip isek beraber mücadele etmek zorundayız.” dedi.
TİP Milletvekili Barış Atay, konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen emek ve özgürlük ittifakı, seçim süreci, sansür yasası, türban yasası, alevi yasasıyla ilgili sorulara cevap verdi.
İlgiyle dinlenen ve sohbet havasında gerçekleşen toplantıda TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, vatandaşların merak ettiği konularda sorduğu sorulara samimiyetle cevap vermesi halkın takdirini topladı.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim