Eski Askerlik Şubesi yeri olarak bilinen Bel Bir binasının yıkımına başlanması üzerine Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, CHP’li Meclis Üyeleri ve CHP İlçe Yöneticilerinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
1993 yılında yapımına başlanan bina tamamlanmamış ve yıllarca ucube bir şekilde Samandağ’ın merkezinde yer almıştı. Binanın yıkımına başlanmasının ardından
Belediye Başkanı Refik Eryılmaz “Samandağ tarihi bir ana daha tanıklık ediyor” diyerek, yıkım ve ardından yapılacaklarla ilgili açıklama yaptı.
Yıkılan bina önünde yapılan basın açıklamasında Başkan Eryılmaz “ Sevgili Samandağlı hemşerilerim, şu anda tarihi bir ana tanıklık ediyorsunuz. Bundan 33 yıl önce 1993 yılında yapılmış, ucube gibi şehrin merkezinde duran ve bir türlü çözülemeyen bu binanın yıkımı bizim yönetime nasip oldu. Samandağ’ımıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum. 
30 yıldır çözülemeyen birçok sorundan biri olan Samandağ eski askerlik şubesinin yerinde yapılmış olan bu bina ile ilgili hukuki süreç tamamlandı. Bununla ilgili meclis üyelerimiz ile beraber yıkım kararı aldık. Bu bina yıkıldıktan hemen sonra burada güzel bir parkı Samandağ’ımıza kazandıracağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Halkımızın böyle bir talebi, böyle bir beklentisi vardı ve bu beklentiye cevap verecek şekilde projemizi hazırladık, en kısa sürede ihalesine çıkacağız. Samandağ halkımıza merkezde soluk alabilecekleri, oturup dinlenebilecekleri yemyeşil, güzel bir parkı kendilerine hediye edeceğiz. 
Bu bina en geç 15 gün içerisinde yıkılacak, temizlenecek ve en kısa sürede hazırlamış olduğumuz park projemizi hayata geçireceğiz. 
Bu binada daha önce Bel Bir ile yapılmış olan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinden dolayı dükkan almış olan vatandaşlarımız vardı. Alt katı kullanıyorlardı. Mahkeme bu konuda karar verdi. Mahkemenin vermiş olduğu karar çerçevesinde buradan dükkan alan vatandaşlarımızı hiçbir şekilde mağdur etmeden, paralarını en geç bir ay içerisinde ödeme sözü veriyoruz. Bu da bizim oradaki vatandaşlarımıza bir müjdemiz olsun. 
Kimseyi mağdur etmeden, Samandağ’ın kronik hale gelmiş sorununu çözmek suretiyle Samandağ’ımıza güzel bir park kazandırmış ve bu sorunu çözmüş olacağız. 50-60 yıldır ilçemizin çözülmeyen diğer sorunlarına da tek tek çözüm üretmeye devam ediyoruz. 
Güzel bir Samandağ’ı, yaşanabilir bir Samandağ’ı hep birlikte inşa edeceğiz. Bize bu süreçte katkı sunan, yanımızda duran başta Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarım olmak üzere Kadın Kolları Başkanımıza, İlçe örgütümüze ve duyarlılık gösteren, burada dükkanların boşaltılması noktasında bize zorluk çıkarmayan, bize yardımcı olan esnafımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim