Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Kurtderesi Mahallesi Berrak Sokak’ta basın açıklaması düzenledi.Belediye Başkanı Eryılmaz, basın açıklamasında Berrak sokakta yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi ve dün o sokakta  Büyükşehir Belediyesi ile Samandağ Belediyesi çalışanları arasında yaşanan olayla ile ilgili açıklamada  bulundu.
Başkan Eryılmaz yaptığı açıklamada; “ Şu anda Kurtderesi Mahallesi Berrak Sokaktayız. Burada 5 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muhteşem bir cadde oluşturduk. Bu cadde çarşı merkezi ile Kurtderesi Mahallesi ve Mağaracık Mahallesi’ni birbirine bağlayan önemli bir cadde. 
Önce yolda genişletme çalışmaları yaptık. Biz geldiğimizde köhne bir yapı vardı. Yoldan bir araba bile zor  geçiyordu, sular yolun ortasından akıyordu, çamurdan ve tozdan geçilmiyordu. Öncelikle tecavüzlü alanları ortadan kaldırdık, yıkılan duvarların yerine sınırında yeni duvarlar yaptık, yağmur suları için büz döşedik, sulama suları için boru döşedik, eksik olan kanalizasyon ve içme suyu borularını tamamladık. Mazgallarımızı yaptık ve şu anda Büyükşehir Belediyesi ekipleri dünden bugüne Pmt’sini döktü, Büyükşehir ekiplerini asfalt çalışmaları devam ediyor. Bu 5 aylık süre içerisinde emeği geçen, bütün arkadaşlarımıza, Fen İşleri ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. 
Şu anda asfalt çalışması yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine, Genel Sekreterine, Fen İşleri Daire Başkanımıza, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bey’e çok teşekkür ediyorum.
Biraz geç oldu ama iyi bir çalışma oldu. Halkımız bundan çok mutlu. Bu yolun genişletilmesinden, asfaltlanmasından ve modern bir görünüme kavuşmasından dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyor. Yolun Mahallemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 
Ekipler buradaki çalışmaları tamamlayarak çıktıktan sonra hemen Girne Caddesine girecekler. Orası da yaklaşık 5 aydır parkesi sökülmüş durumda. Orayı da genişlettik, bir kısım kaldırımlarını düzenledik, yağmur suyu tahliyesi için büzlerini döşedik. Orayı da modern bir cadde görünümüne kavuşturacağız. 
“BİZ KAVGAYI KESİNLİKLE TASVİP ETMİYORUZ, KABUL ETMİYORUZ.”
İlçemiz yavaş yavaş o köhne yapısından kurtuluyor. Modern bir Samandağ yaratmanın mücadelesi içindeyiz. Şunu ifade etmek istiyorum;  biz bu önemli çalışmaları yaparken maalesef 10 yıl boyunca bu memlekette parsel satıp cebini doldurmaktan başka bir şey yapmayanlar bizim bu çalışmalarımızı hazmedemiyor ve bir takım provokasyonlar yapıyor. Dün üzülerek söylüyorum bu bölgede bu alanda çalışma yapan işçilerimiz arasında bir provokasyon yapıldı ve işçiler maalesef bir kavgaya karıştı. Önemli bir şey yok, biz belediye olarak idari soruşturma açtık. Bu olaya karışan, yanlışı, hatası olan, kusuru olan kimse bununla ilgili gerekli cezai ve idari yaptırım mutlaka uygulanacaktır. Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan da bu konuda hassasiyetini rica ediyorum. O da kendi elemanları ile alakalı bu olaya karışanlarla alakalı bir soruşturma açılmasını rica ediyorum. Biz kavgayı kesinlikle tasvip etmiyoruz, kabul etmiyoruz. Kim yaparsa yapsın bunun kabul edilecek bir yönü, bir tarafı yoktur. Ama bir provokasyon olduğu açıktır. Kimin yaptığı da hemen hemen çalışanların ifadelerden anlaşılıyor. O idari soruşturma bittikten sonra biz bu konuda ayrıntılı bir açıklamayı kamuoyuyla paylaşacağız. 
“BU BİR PROVOKASYONDUR”
Şu anda isim vermek istemiyorum, provokasyon yapan arkadaşlarımız daha önceki çalışmalarımızda da yaptılar. Sorunun çıkış sebebini söyleyeyim; biz burada 5 aydır çalışma yapıyoruz. 5 aydır benim burada çalışma tabelam duruyor. Bu tabeladan birileri rahatsız olmuş ve bu tabelanın kaldırılması için talimat veriyor. Samandağ Belediye Başkanının yapmış olduğu çalışmaları ortaya koyan bu tabeladan rahatsız olan bir arkadaşımız gelip eğer burada çalışan işçilere bu tabelayı kaldırın diyorsa bu bir provokasyondur.   Bunu daha önce Favvar Mevkiinde yapılan çalışmalar esnasında da gördük. Yine Zabıta Müdürümüzü aramışlar, biz burada çalışıyoruz bu tabelayı buradan kaldırın diye söylediler. Ben de olay çıkmasın diye Zabıta müdürümüze tabelaları kaldırın diye talimat verdim. Kendi ilçemde kendi sınırımda, kendi sokaklarımda tabelayı kaldırmak zorunda kaldım. Dün bizim olmadığımız bir ortamda yine tabela kaldırılmış, işçiler arasında tabela kaldırma meselesinden dolayı tartışma yaşanmış ve bu kavgaya dönüşmüş. Çok önemli bir şey olmamış, her iki tarafa da geçmiş olsun diyorum. İşçi kardeşlerimizin birbirleri ile kavga etmesi tabi ki bizi rahatsız etti hem de çok rahatsız etti. Ama bu olayları provoke edenlerin peşini asla bırakmayacağız. Kamuoyu da çok iyi bilsin ki  bizim bu çalışmalarımızdan rahatsız olanlar, bu çalışmalarımızı baltalamaya çalışanlar, Samandağ’ın köhne yapısını ortadan kaldırıp modern çağdaş bir yapıya dönüştürmeye çalışmamızdan rahatsız olanlardan halkımız da hesap soracak, biz de hesap soracağız. 
“BU TÜR PROVOKASYONLARA GELMEYİN”
Ben vatandaşlarımıza da, işçi kardeşlerimize de sesleniyorum; bu tür provokasyonlara gelmeyin, daha önce gastronomi köyünde çalışan vatandaşlarımıza da aynı şahıslar tarafından böyle bir saldırı yapıldı, farklı noktalarda, sosyal medyada, basında benim şahsıma yönelik hakaretler, iftiralar atılıyor. Vatandaşlarımızın uyanık olmasını istiyorum. Bizim çalışmalarımızdan, bu memlekete hizmet gelmesinden rahatsız olanları iyi tanısın istiyorum. Bütün engellemelere rağmen, bütün provokasyonlara rağmen biz Samandağ halkına hizmet etmeye, ilçemize hizmet etmeye, ilçemizi güzelleştirmeye devam edeceğiz. 
Kavga olayıyla ilgili olarak bir yaralama olayı var, Allaha şükür hayati tehlike yok. Olaya kim karışmışsa, kimin kusurlu kimin hatası varsa, idari ve cezai anlamda ne gerekiyorsa mutlaka yapılacaktır. Meclis üyesi arkadaşlardan oluşan bir araştırma komisyonu kuruyoruz. Bu arkadaşlar olayı ayrıntılı bir şekilde inceleyecek ve ilgili birimlere, partimize, parti genel merkezimize ve kamuoyuna da bunu açıklayacağız. Bunun üzerinden bir spekülasyon yapıyorlar, bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Bu kavgayı tasvip etme mümkün değildir. Sebebi ne olursa olsun fiili bir müdahaleyi asla tasvip etmiyor, kabul etmiyoruz. Ama maalesef bir provokasyon neticesinde bir kavga yaşandı. Bu olayların tekrarlanmaması açısından buradan bu uyarı görevimi yapıyorum. İşçi arkadaşlarımıza da burada uyarılarda bulunuyorum, lütfen provokasyonlara gelmeyin. 
Büyükşehir Belediye Başkanımıza ‘da buraya kendisinin gelip el ele, kol kola bu çalışmaları yerinde inceleyip vatandaşlarımızla beraber olmayı öneriyorum. Birileri gelmesin burada provokasyon yapmasın. Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile biz aynı partideniz, aynı gemideyiz, aynı amaca hizmet ediyoruz, halka hizmet etmeye çalışıyoruz. Kendilerine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ama birilerinin gelip burada provokasyon yapmalarının fırsatını ve koşullarını yaratmasınlar kimseye. Teşekkür ediyorum.“ ifadelerine yer verdi.  
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim