Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz beraberinde kalabalık bir heyetle seçildiğinden bu yana ilk kez gazetemiz Cemre’yi ziyaret etti.
Uzun bir süre sonra gazetemize gerçekleştirdiği ziyareti sırasında  Belediye Başkanı Eryılmaz’a; Belediye Meclis Üyesi Hikmet Suadiye, Ayhan Boğday ve Fevzi Yüksek’in yanı sıra; Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, iş insanları Münip Fırıncıoğulları, Nebil Eryılmaz, Nevzat Eryılmaz eşlik etti.
 Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Yusuf Aslan ve Yazı işleri Müdürümüz Nezahat Fırıncıoğulları ile bir süre ilçe sorunları ve belediye çalışmaları üzerine sohbet eden Belediye Başkanı Eryılmaz, çalışmalarımızda başarılar dileyerek, yerel basını önemsediklerinin altını çizdi. 
Başkan Eryılmaz, konuşmasında “Yerel basın çok önemli bir görevi ifa ediyor. yerel basından, bizim beklentimiz ve kamuoyunun da bu yönde beklentisi Samandağ’ının sorunlarının çözümüne katkı sunacak şekilde tarafsız, objektif ve kaynağını da araştırmak suretiyle haber yapmasıdır. Biz eleştiriye de açığız, tabi ki de eleştirileceğiz. Demokrasinin de gereğidir bu eleştiriler.  Bizler eleştirilerden ders alırız, hatalarımız varsa da hatalarımızı düzeltmeye çalışırız. Tabi ki kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin de çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bazen kulaktan dolama vatandaşların tepkisel anlamdaki çıkışlarına istinaden haber yapıldığı zaman o haberler çoğu zaman sağlıklı bir şekilde yansıtılmıyor. Bir şikayet geldiği zaman kurumun aranıp bu konuyla ilgili bilgi alıp ondan sonra bir paylaşım yapılması, haber yapılmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Biz her zaman kapımızı açık tutuyoruz. Ne zaman istiyorsanız bizimle gelip röportaj da yapabilirsiniz, istediğiniz soruyu da sorabilirsiniz. Olmadı bizi davet edin biz gelelim. Bizi ağırladınız ilginiz için teşekkür ederiz.
Bu memleket hepimizin, burada bir sorun yaşanıyorsa bu hepimizin sorunu olmalıdır ve o pencereden yaklaşmak lazım. Dolayısıyla sıkıntıları bize doğru bir pencereden ulaştırdığınız zaman emin olun biz de bunun için gerekli ilgiyi göstereceğiz. 
Yerel basından başka bir talebimiz de;  bu ilçede yaşanan sorunların muhatabına ulaştırılması noktasında onu tespit edip onun uyarılması, onun eleştirilmesini daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Bu ilçede yaşanan bütün sorunlardan sadece Samandağ Belediyesini muhatap kabul edip, onun üzerine gitmenin bu sorunların çözümüne çok ciddi katkı sunmadığını da ifade etmek istiyorum. Her kurumun yasada belirlenmiş görev alanı var. Bu görev alanına giren konuyu hangi kurum muhatapsa onu muhatap alıp onunla ilgili bir açıklama yapmak lazım. Yani DSİ ise DSİ, Karayolları ise onu, Valilik ise valilik, Hatsu ise Hatsu, TEDAŞ ise TEDAŞ, Samandağ Belediyesiyse bizi, bizim görev alanımıza yetkimize giren konularla ilgili yapılacak olan eleştirilere biz zaten saygı duyuyoruz. Sorunun muhatabı biz değilken bizi eleştirmek bizi biraz yıpratır, ama sorunun çözümüne katkı sunmaz, bu ilçeye de faydası olmaz. Siz basın olarak sorunun muhatabını bulup ona yöneltmelisiniz. Bizim böyle bir beklentimiz, böyle bir talebimiz var.” dedi.
Başkan Eryılmaz, “Objektif davrandığınız sürece, sağlıklı ve tarafsız haber verdiğiniz sürece bizim sizinle herhangi bir sıkıntımız olamaz, çalışmalarınıza gerekli olan katkıyı sunmak ve sağlıklı bilgi vermek de bizim görevimiz. Bundan sonraki süreçte bu kapıyı açık tutma konusunda biz iyi niyetimizi burada bir kez daha ortaya koymak istiyoruz. Sizden de bu anlamda bir çaba içerisinde olmanızı da bekliyoruz. Teşekkür ediyorum.” diye sözlerine ekledi.
Gazetemiz imtiyaz sahibi Yusuf Aslan, ziyaretlerinin çok değerli olduğunu belirterek “Samandağ Belediyesinin yerel basınla bu seviyede ilişkiye başlaması, halkın sorunlarının giderilmesi anlamında ve size ulaşması anlamında biz üstümüze düşen görevi başından beri yapıyoruz. Ve yapmaya devam edeceğiz. Belediyenin ilgili birimlerinin de haberlerimizi dikkate alması bizim için halkımızın taleplerinin  
Yerine getirilmesi için çok değerli. Size ve ekibinize bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Hoş geldiniz şeref duyduk.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim