Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Doğuş TV'nin konuğu oldu. Derdimiz Hatay programında hayata geçirilmesi planlanan projelerini anlatan Eryılmaz, bölgedeki turist sayısını arttırmaya yönelik devlet yetkililerine seslendi.
Başkan Eryılmaz, programda yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi. "Samandağ'da var olan oteller turistleri ağırlamaya yeterli  biz ziyaretçi sayısını arttırmak istiyoruz. 
Amacımız daha fazla turist çekmek ve konaklayacakları alan oluşturmak. Dışarıdan turist çekmek için farklılığınız olması lazım. Bugün turizmle alakalı dünyada ciddi bir rekabet var. Mesela inanç turizmi ile ilgili bir çalışma yapılabilir. Hızır Aleyhhisselam var, 3 semavi dine hitap ediyor. Dünyada bunun başka bir örneği yok. Musa Ağacı, Titus Tüneli ve Beşikli Mağaraları gibi turizme açabileceğimiz kıymetli yerlerimiz var. Devletin de bu konuya ilişkin bir politika yürütmesi gerekiyor.
" Kurumlardan destek ve ortak proje şeklinde bir katkı sunmalarını bekliyoruz"
Bakanlıklar başta olmak üzere ilgili kurumlardan destek ve ortak proje şeklinde bir katkı sunmalarını bekliyoruz. Boş oturmuyoruz, hepsiyle ilgili projelerimiz var. Samandağ'ın turizm ve tarımını ileriye taşıyacak projelerimizi hazırlamış durumdayız ve bunlar ihaleye hazır halde bulunuyor. Vekillerimizle, büyükşehir belediye başkanımızla, kaymakamımızla ve Ankara'daki yetkililerle paylaştım. Gelin birlikte yapalım veya siz yapın. Hiç olmadı bize destek verin. Bazı alanlar tamamen devletin tasarrufunda. Herkesin gözü bizim üzerimizde, bu atılımları gerçekleştirmemizi bekliyorlar. Ancak, bizim ilçe belediyesi olarak ne bunları yapacak yetkimiz ne de ekonomik gücümüz var. Bazı projelerde sadece talep eden konumunda bulunabiliriz."
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim