İlçemiz Deniz Mahallesi Muhtarı Edip Can’ın darp edildiği yönündeki iddialara Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve Belediye Zabıta Müdürlüğünden yalanlama geldi.
Yapılan açıklamalarda; yapılan paylaşımların zabıta personellerini ve belediye yönetimini yıpratma amaçlı yapıldığı ifade edilerek, bu haberleri yayanlar hakkında yasal işlem başlatıldığı vurgulandı.
Belediye Başkanı Eryılmaz’ın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Değerli Vatandaşlarımız;
Son günlerde sosyal medyada gerçeklikle bağdaşmayan, Zabıta personelimizi ve belediye yönetimimizi yıpratma amaçlı bir takım haberler servis edilmektedir. Deniz Mahallesi Muhtarımızın yol açım esnasında darp edildiği yönünde sosyal medyada çıkan haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. 
Bu iddiaları reddediyor ve bu haberleri yayınlayanları şiddetle kınayarak, kendilerini bu gerçek dışı iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz.
Halkımızın oyları ile seçilmiş muhtarlarımızın her biri bizim için değerlidir. Herhangi bir muhtarımıza ya da herhangi bir vatandaşımıza, belediye personellerimizin bırakın el kaldırmayı, kaba üslup kullanmaları dahi asla söz konusu olamaz. 
Biz değerli muhtarlarımızdan her zaman için, belediyemiz tarafından yol açımı ya da yol genişletme işlemleri yapılırken, belediye çalışanlarımıza yardımcı olmalarını ve bize öncülük etmelerini bekliyoruz. 
Halkımızın da beklentisi bu yöndedir.
Deniz mahallesi sakinlerinin, yolun açılması için yaklaşık üç yıldır belediyemize başvuruda bulunması neticesinde ekiplerimizce yol açma ve yol genişletme çalışmaları gerçekleştirdiğimiz sırada, Sayın Muhtarımızın mülkiyetinde olan arazide yola terk edilmesi gereken alanın açılmasına ve yolun genişletilmesine, Sayın Muhtarımız Edip Can’ın itirazları olmuştur. Akabinde Zabıta personellerimiz herhangi bir sözlü veya fiziki müdahalede bulunmadan yolun açılması için güvenliği sağlamaya çalışmışlardır. Olayın özü tam olarak budur.
Zabıta personellerimizi hedef göstererek, bizleri yıpratmak ve zaafa uğratmak hiç kimseye yarar sağlamayacaktır. Personellerimize yönelik bu asılsız iddiaları ileri sürenlerin iddialarını ispat etmesi gerekmektedir. Sosyal medyada bu asılsız haberleri yayınlayanlar hakkında yasal yollara başvurduğumuzu belirtmek isterim. 
İlçemizin menfaatleri ve vatandaşlarımızın güvenliği bizim için her şeyin üstündedir. Halkımızın refahı, huzuru ve mutluluğu için hizmet üretmeye devam edeceğimizi kamuoyunun dikkatine saygıyla sunuyoruz.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim