Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, göreve geldikleri günden bu yana Antakya’ya layık olduğu hizmetleri kazandırmanın gayreti ile çalıştıklarını, bundan sonraki süreçte de hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirten bir açıklama yaptı.  
“232 Bin Ton Malzeme ile Toplamda 179 Km Asfalt Yol Yaptık” 
Başkan Yılmaz hizmetleri hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “ Gönül Belediyeciliği anlayışı ile göreve başladığımız günden itibaren halka hizmet hakka hizmettir ilkesi ile 95 mahallemize sabahın ilk ışıklarıyla başlayıp geç saatlere kadar durmadan, yorulmadan çalışarak eşit şekilde hizmet vermeyi hedef edindik. Bu hedefimiz doğrultusunda bu güne dek ilçemizde, 232 bin ton asfalt dökerek 179 kilometre asfalt yol yaptık. Kilit taşı parke döşeme çalışmalarımız ile de gerek merkez gerekse kırsal mahallelerimizde 845 bin metrekare parke yol ve 20 bin metrekare kaldırım yaptık. Buna ek olarak 95 kilometre sathi kaplama ve 268 kilometre stabilize yol yaptık. 
“8 yeni park inşa ettik, 130 parkı yeniledik” 
Şehrimizin park ve yeşil alanlarının korunması, çoğaltılması ve bakım onarım çalışmalarının düzenli olarak yapılması konusunda da büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bu kapsamda sorumluluk alanımızda bulunan 190 adet park ve 2 adet mesire alanımızda düzenli olarak bakım, onarım, iyileştirme, sulama gibi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Akasya, Küçükdalyan, Esenlik, Bitiren, Serinyol, Karaali ve Odabaşı Mahallelerimizde toplam 8 adet yeni park inşa ettik. Yeni parklarımızı inşa ederken yeşil alanın mümkün oldukça fazla olmasına hassasiyet gösteriyoruz bu kapsamda toplam 35 bin metrekare yeşil alana 10 bin 500 metrekare parke kullandık. 190 parkımızın 130 adetini yeniledik. 
Park ve bahçelerimizde kullanılan bitkilerimizi Bitki Üretim Merkezimizde üretmekteyiz. Şehrimizin görsel estetiğine verdiğimiz önem doğrultusunda tüm mahallelerimizin girişlerine “Hoşgeldiniz” teması ile mahalle ismi yer alan totem tabelalar yerleştirdik. 
“Şehrimizin Temizliğine Önem Veriyoruz” 
Tertemiz bir Antakya için 95 mahallemizde genişliği 14 metre altında olan tüm cadde ve sokaklarda her gün süpürge, konteyner tasfiye, yıkama, moloz kaldırma, metruk alan temizlikleri, çevre koruma denetimleri hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz.  
Bu hizmetler kapsamında günlük yaklaşık 500 ton civarında evsel katı atık, bertaraf edilmektedir. Ayrıca İbadethane temizliği hizmetlerimiz ile şehrimizde bulunan 306 adet ibadethane periyodik olarak temizlenmektedir. 
“Can Dostlarımıza Sahip Çıkıyoruz.” 
Can dostlarımız sokak hayvanlarımıza, barınak hizmeti, barınağa taşıma hizmeti, bakım ve beslenme ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hizmetler sunuyoruz.  
Belediyemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz barınağımız Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından verilen “EN PATİ HAYVAN DOSTU ŞEHİRLER” ödülüne layık görüldü. Ödülümüzü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendiden almanın gururunu yaşadık. 
“Geri dönüştürülebilir her türlü atık ekonomiye kazandırılıyor” 
Ülkemizde son yıllarda farkındalığı arttırılan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürütülen “SIFIR ATIK” projesine belediyemiz adına büyük katkı sağlıyoruz.  
Bu kapsamda geri dönüştürülebilir her türlü atık ekiplerimiz tarafından şehrimizin dört bir köşesine yerleştirmiş olduğumuz geri dönüşüm kumbaralarından toplanarak ayrıştırılarak ekonomiye yeniden kazandırılıyor. 
“Restorasyon Çalışmalarımız Sürüyor” 
Medeniyetler kenti Antakya’mız bir açık hava müzesidir. Bundan dolayı şehrimizin tarihi ve turistik değerlerini gün yüzüne çıkartmak, turizmi canlandırmak ve tarihi yapılarımızı geleceğe taşımak amacıyla başlattığımız restorasyon projelerimiz Tarihi Uzun Çarşı’da ve tarihin ilk aydınlatılan caddesi olarak bilinen HEROD şimdiki adıyla Kurtuluş Caddesi’nde devam etmektedir. Kurtuluş Caddesi Sokak İyileştirmesi çalışmalarımız kapsamında toplam 29 parselde, 35 bina ve 74 işyerinin restorasyonu 3 etap ile tamamlanmıştır. 4. Etap çalışmalarımız devam etmektedir. 
Antakya’nın simgesi ve bir açık hava alışveriş merkezi olan Tarihi Uzun Çarşıda ise ilk etapta 80 metre uzunluğunda, 35 iş yeri ve 1 mescitten oluşan bölgenin dış cephe iyileştirme ve üst yapı çalışmaları tamamlanmış ve tek tip tabela uygulaması ile de görsel bir bütünlük sağlanmıştır. 
Ayrıca birinci derece deprem bölgesinde olan ilçemizde olmazsa olmazımız Kentsel Dönüşümdür. Bugün geldiğimiz noktayı şöyle özetlersek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Antakya Belediyesi arasında imzaladığımız protokol ile 35 dönümlük Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin yapım işi TOKİ tarafından üstlenilmiştir. 
“Gönül Belediyeciliği ile amacımız hemşehrilerimizin gönlünü kazanmaktır” 
Belediyecilik hizmetlerimizi burada anlatmak ile bitiremeyiz, engellilerimize, yaşlılarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza, esnafımıza, öğrencilerimize her alanda hizmet veriyor, her türlü istek ve ihtiyaçlarını gerek bireysel gerekse toplumsal olarak karşılama gayretinde bulunuyoruz.  Bu çerçevede ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza 379 adet akülü ve 391 adet tekerlekli sandalye verilmiştir. 
Göreve geldiğimiz günden bu yana genellikle soğuk kış günlerinde sabah 7 ile 9 saatleri arasında belediyemize kazandırdığımız mobil çorba araçlarımız ile halkımıza çorba ikramı yapılmaktadır. 
Gerek pandemi döneminde gerekse günümüz şartlarında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim yanında olduk. Bu kapsamda ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza üç yılda 192 bin gıda kolisi yardımı,  73 bin  hanemize iftar sofrası olarak sıcak yemek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza giyim yardımı hizmetleri de yapılmıştır. 
“Kültür, sanat ve spor ile dinamik bir şehir” 
Antakya’yı yaşayan bir kültür, sanat ve spor şehri yapmayı hedef edindik. Bu hedef doğrultusunda Saraykent Mahallesi’nde yarı olimpik yüzme havuzu, Haraparası, Serinyol ve Küçükdalyan Mahallelerine 500 kişilik tribünlü, soyunma odaları olan sentetik çim futbol sahaları, Akasya, Odabaşı, Esenlik ve Saraykent Mahallelerine 5 adet basketbol sahası, Akhisar, Üçgedik, Alahan, Açıkdere, Üzümdalı, Aşağıoba, Alaattin, Oğlakören, Akasya, Odabaşı, Esenlik, Saraykent, Narlıca Mahallelerimize13 adet amatör spor kulüpleri için futbol sahası, Akcurun, Kisecik, Bohşin ve Ovakent Mahallelerimize de sportif alanlar, Bağrıyanık Mahallesi’nde Bilim Merkezi, Habib-i Neccar Mahallesi’nde El Sanatları Müzesini ve Gastronomi Akademisini, Hürriyet (Saray) Caddesi’nde Antakya El Sanatları Teşhir Mağazası ve Turizm Danışma Ofisini, Kurtuluş Caddesi’nde Kadın Kooperatifleri Satış Mağazasını, Esenlik, Esentepe ve Akasya Mahalleleri’nde Çok Amaçlı Salonlarımızı hizmete sunduk. 
“Gençlerimiz Bilimin Işığı ile Aydınlanıyor”
Etkinlikler, çalıştaylar, festivaller, konferanslar, eğitim programları, konserler, sergiler, bilim şenlikleri, uygulama atölyeleri ile şehrimizin ve hatta ülkemizin tanınmış sanatçılarını sanatseverlerle buluşturduk.  
Okullarımızda düzenlediğimiz Uzay gözlem etkinliklerimiz ile 311 okulda 12 bin 370 öğrenciye ulaştık.  Gece gözlem etkinliklerimiz ile de 8650 öğrencimize gece gözlemi yaptırdık. HEROD Bilim Şenliği düzenleyerek 21 bin 300 öğrenciyi misafir ettik. Bilim Merkezimizde yıllık 5 etaptan oluşan robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları, astronomi ve uzay bilimleri alanlarında 4042 öğrencimize kurs imkanı sağladık.  
“Robotik Kodlamada Dünya Şampiyonasına Katılıyoruz.” 
Bilim Merkezi’mizde robotik kodlama alanında eğitim gören öğrencilerimiz Antalya’da TUBİTAK tarafından düzenlenen Robotik yarışmasına katılarak  Türkiye birinciliği ve iki ikincilik elde etmişlerdir. 2022 Kasım ayında Estonya’da yapılacak Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazanmışlardır.  
Resim, gitar, bağlama, keman, ney, şan eğitimi, çocuk korosu, halk oyunları, satranç, İngilizce, sınavlara hazırlık kurslarımız ile gençlerimizin her alanda yanındayız. 
“Spora ve Sporcuya Önem Veriyoruz” 
Spor alanında da Voleybol, boks, karate, güreş, basketbol, futbol, satranç, yüzme kurslarımız ile gençlerimize sporu sevdirirken bir yandan da profesyonelliğe adım atmak isteyen sporcularımızı amatör liglerde lisanslı olarak yetiştiriyoruz.  
Belediyemiz Güreş takımı yerel, bölgesel ve Türkiye genelindeki yarışmalarda birçok şampiyonluğu bulunmaktadır. Bunun neticesinde iki tane sporcumuz Milli Takıma seçilmiştir. 
Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Liginde mücadele eden Kadın Voleybol takımımız ile Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden futbol takımımız bulunmaktadır. 
“Gençlere Yönelik Hizmetlerimiz Ödüle Layık Görüldü” 
‘YEREL YÖNETİMLER VE GENÇLİK’ Proje Yarışması Ödül Töreninde gençlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizden dolayı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen başarı plaketi bizleri onurlandırmıştır. 
Bunun yanında Tayfur Sökmen kapalı semt pazarını şehrimize kazandırdık.  Şehrimizi en iyi hizmetle buluşturmak için gayretle çalışmaya bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. 
“Hizmetlerimiz Devam Ediyor” 
Antakya’mızı geleceğe taşımaya yönelik hizmetlerimiz elbette bunlarla sınırlı değil. DEV GİBİ ESERLER BIRAKMAK İÇİN KARINCALAR GİBİ ÇALIŞMAK LAZIM ilkesi ile hareket etmekteyiz. Hizmetlerimiz Sevdamız Antakya’ya, “Halka Hizmet, Hakk’a Hizmettir” düsturu ile bundan sonraki süreçte de artarak devam edecek.” 
Foto-Haber: Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim