Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve Mağaracık Mahallesinde bulunan HATMEK Merkezinin açılışına katılmak üzere Samandağ’a geldi.           
Geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen Samandağ ziyaretlerine Tomruksuyu Mahallesi ile başlayan HBB Başkanı Lütfü Savaş Mahalle Muhtarı Feray İncir ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Tomruksuyu ziyaretinde Başkan Savaş’a, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı ve ilçe Yöneticileri, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı, Belediye Meclis Üyesi Fevzi Yüksek, CHP Hatay Eski İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu eşlik etti. Ülke ve yerel siyasetin gündemine ilişkin konuların da görüşüldüğü toplantıda Başkan Savaş, mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini dinledi.
Ardından Fidanlı Mahallesine yapılan ziyarette Mahalle Muhtarı Serkan Mışraklı ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen HBB Başkanı Savaş, Türkiye'nin en önemli fidan üretim merkezlerinden biri olan mahallede yapılan hizmetlerle ilgili değerlendirmede bulundu. Toplantıda, Fidanlı Mahallesi sakinlerinin taleplerine ilişkin çözümler konuşuldu. 
Kapısuyu Mahalle Muhtarı Bayram Yüksel ve mahalle halkını ziyaret eden Başkan Savaş, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi. Daha sonra Başkan Savaş ve beraberindekiler, büyükşehir belediyesi tarafından yapılan Mağaracık, Kapısuyu, Vakıflı ve Hıdırbey Mahallerini birbirine bağlayan yolun beton asfalt çalışmasını yerinde inceledi.
 HATMEK’İN 5. MERKEZİ MAĞARACIK MAHALLESİNDE TÖRENLE AÇILDI
Başkan Savaş ve beraberindekiler Mağaracık Mahallesi'nde hizmet verecek olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (HATMEK)’in beşinci merkezinin açılış törenine katıldı.
HATMEK Samandağ merkezinin açılışına HBB Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Duran, Timurlenk Bozoğlan, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Tesisin açılışında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Samandağ halkına verdikleri sözleri yerine getirmenin onurunu yaşadıklarını ifade etti.
Samandağ'ın kendileri için çok önemli bir ilçe olduğunu dile getiren Savaş, konuşmasında "Samandağ bizim için çok önemli. Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz. İçme suyu sorununu yeni hatlarla birlikte çözdük. Sular gün aşırı akmaya başladı. Sadece 10 ayda işlerimizin yüzde 85-90'ını çözdük." dedi.
Savaş, eğitime yatırım yapmaya devam edeceklerini, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Savaş, konuşmasının devamında "İş arayan gençlerimize ve ev hanımlarımıza iş imkanı sağlamak için merkezimizi Antakya, İskenderun, Payas ve Erzin'den sonra Samandağ'da açıyoruz. İki, üç ay sonra EXPO alanımızda 500 çocuğumuzun eğitimine katkı sağlayacak kurslar vereceğiz. Alandaki iki bölümü bu iş için ayırdık. Hem meslek hem de okul seçimlerinde çocuklarımıza destek vereceğiz. Burada eğitim verecek öğretmenleri de sınavla, liyakatle alacağız. Merkezimiz Samandağ'ımıza hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.
Savaş'ın ardından konuşan Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, açılan tesisin istihdama katkı sağlayacağını belirtti.
Kaymakam Kütük, "HBB, eski Mağaracık Belediye binasını tadilat edip halkın kullanımına açtı. Ülkemizin en ciddi sorunlarından biri işsizlik ve işçi bulamayan meslek gruplarıdır. Bu tesis, çocuklarımıza, kadınlarımıza ve vatandaşlarımıza yeni istihdamlar kazandıracaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" açıklamalarında bulundu.
Konuşmaların ardından Samandağ HATMEK protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle hizmete girdi.
Açılış sonrası Savaş ve beraberindekiler merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.
HBB Yaygın Eğitim Şube Müdürü Emine Atmaca, merkezde 6 derslik ve 2 aktif eğitimin olduğu bilgisini Savaş ve beraberindekilerle paylaştı. Atmaca, ayrıca yeni kurslar için Halk Eğitim ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile görüşme halinde olduklarını aktardı.
ZİYARETLER GÜN BOYU DEVAM ETTİ
Başkan Savaş, açılışın ardından Deniz Mahallesi Ganim Canbolat Caddesinde HBB ve Samandağ Belediyesi işbirliği ile yapımı tamamlanan caddeyi inceledi ve mahalle sakinlerinden Tahsin Erol’un evine konuk olarak mahalleliyle bir araya geldi. Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve Belediye Eski Başkanı Ganim Canbolat’ın  da katıldığı toplantıda vatandaşların talepleri, önerileri, ülke ve dünya gündemine dair konular konuşuldu.
Başkan Savaş ve beraberindekiler, daha sonra sırasıyla; Şehit Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın babası Remzi Fırıncıoğulları’nı, kanaat önderi Seyh Ahmet Yazıcı ‘nın evlerine konuk oldular. Ardından Samandağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu'nun ev sahipliğinde, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız Mustafa Terzi, Bakkallar Odası Başkanımız Necdet Arslan, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanımız Nadir Açıkgöz ve Terziler Odası Başkanı Ali Doğru ile bir araya gelerek esnafın yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşuldu. Oda başkanları Samandağ esnafının HBB’ den beklentilerini aktardı.
Başkan Savaş, Samandağ ziyaretlerine  İyi Parti İlçe Başkanı Elanur Habib’i ofisinde ziyaret ederek devam etti. İyi parti ilçe Başkanı Habip’e hayırlı olsun dileklerinde bulunan HBB Başkanı Savaş, görevinde başarılar diledi.
CHP İlçe Binasında partililerle bir araya gelen Başkan Savaş, yerel ve genel siyasete ilişkin istişarelerde bulunulan toplantıda, seçimlere sayılı günler kala birlik, beraberliğin önemine vurgu yapıldı.
Son olarak Başkan Savaş ve beraberindekiler Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Muhtarlar Derneğinde Muhtarlar derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu evsahipliğinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi, talepleri dinledi. Burada gerçekleşen görüşmenin ardından Başkan Savaş ve beraberindekiler mahallede bulunan HBB tarafından restorasyonu yapılan İngiliz Okulunda incelemelerde bulundu. 
Başkan Savaş’ın Samandağ çıkarması akşam saatlerinde son buldu.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim