2021-2022 Eğitim- Öğretim yılı okullar arası basketbol müsabakalarında Mağaracık Ortaokulu Yıldız Kızlarda Bölge Şampiyonu, Küçük Kızlarda Hatay şampiyonluğunu alarak Samandağ’ın basketboldaki gururu oldu. 
Yıldız Kızlar kategorisinde Hatay Şampiyonu olarak ilimizi bölge şampiyonasında temsil eden Mağaracık Ortaokulu basketbol takımı burada da büyük bir başarıya imza atarak Türkiye yarı finallerine yükseldi.
Küçük Kızlar kategorisinde Antakya ve İskenderun’un basketbolda büyük başarılara imza atmış okullarıyla mücadele eden Mağaracıklı kızlarımız sahada rüzgar gibi eserek final maçında rakiplerini büyük bir farkla yenerek Samandağ’a şampiyonluk kupasıyla döndü. 
Mağaracık Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Sezai İtah şampiyonlukla ilgili yaptığı açıklamada “Mağaracık Ortaokulu Yıldız ve Küçük kız takımımız bu seneki okullar arası basketbol müsabakalarında her iki kategoride Hatay Şampiyonu olmuşlardır. Antakya ve İskenderun’un büyük okullarıyla mücadele eden kızlarımız final maçında farklı galibiyetlere imza atmışlardır. 
Ayrıca Yıldız Kız takımımız Hatay ilimizi temsilen bölge müsabakalarında şampiyon olarak adını Türkiye yarı finallerine yazdırmıştır. 
Bu hafta Yozgat’ ta yapılacak olan Türkiye finallerinde ilimizi temsil edecektir.
Nisan ayı içerisinde de küçük kızlarımız turnuvanın düzenleneceği ilin açıklanmasıyla birlikte o ile giderek bölge şampiyonu olmak için mücadele edeceklerdir.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim