Eğitimci Gönül Beyaz’ın öncülüğünde kurulan ve halklar mozaiği Samandağ’ın yapısını yansıtan her dilden eserleri seslendiren Halk Müziği Korosu ilk konserini vermek için hazır.  
Büyük bir ciddiyet ve amatör bir ruhla hazırlıklarını bitiren ekip üyeleri İlçe Kültür Merkezinde 11 Ağustos 2022 Perşembe (bugün) saat 20:30’da verecekleri konsere tüm Samandağ halkını davet etti.
Kısa bir süre önce çalışmalarına yoğun bir tempoda başlayan ilçemizde farklı kesimlerden yetişkin insanların bir araya gelerek oluşturduğu halk müziği korosu projenin sahibi ve koro şefi Gönül Beyaz ile oluşturdukları repertuvarlarındaki eserleri Samandağlı müzikseverlerin beğenisine sunacak.
Koro Şefi Eğitimci Gönül Beyaz, verecekleri ilk konserin heyecanını yaşadıklarını belirterek “Farklı kesimlerden insanların bir araya gelerek oluşturduğu ve Samandağ’ın ortak mirası olan her dilden eserlerin seslendirdiği halk müziği eserlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere miras olarak bırakmak amacıyla bu koroyu oluşturduk. Koromuzda çiftçi, işçi, ev kadını, emekli memur, öğretmen, aşçı ve bunun gibi her statüden sanatseverler bulunmaktadır. 
Bugün İlçe Kültür Merkezinde saat 20:30’ da gerçekleştireceğimiz, halk müziği ziyafetine dönüşecek konserimize tüm halkımızı bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim