İlçemizde eğitim öğretim yuvası okullarımızın bozuk olan yollarını gazete olarak sıklıkla gündeme taşıyor ve yetkililerin bu yolların yapılmasına öncelik vermeleri gerektiğine dikkat çekiyoruz.
Buna rağmen okul yollarıyla ilgili gelen şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşlar, son olarak gazetemize Kuşalanı Mahallesinde bulunan anaokul. ilkokul, ortaokul ve lisenin bulunduğu yolla ilgili şikayetlerini aktardılar. Kaldırımın dahi olmadığı 4 okulun ortak kullandığı Okul Yolu Caddesinde yolun tamamı bozuk halde. Öğrenciler her gün okullarına değil yürüyerek araçla bile ulaşırken sorun yaşıyor.
Okula gidip gelmenin işkenceye döndüğü yol sadece öğrencileri değil, okula gelen öğretmen ve velileri de mağdur ediyor. Yol öylesine bozuk ki kimse aracını bu yola sokmak istemiyor.
Mahallede bulunan bu okullarda okuyan öğrencilerin velileri sorunun çözümü için yetkilileri göreve davet ederek yolun bir an önce yapılmasını talep ediyor. Samandağ Belediyesinin yaklaşık 6 gün önce yaptığı bir paylaşımın altında sorunu dile getiren veliye bir an önce o yolun her iki belediyenin ortak çalışmasıyla yapılacağı yönünde açıklama yapan yetkililerinden maalesef şu ana kadar ses seda yok.
O yol ile ilgili görüştüğümüz Samandağ Belediyesi yetkilileri de yolun altyapı çalışmasını kendilerinin, asfaltlama işinin ise Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını belirterek, ihalenin yapıldığını fakat başlanmasıyla ilgili tam gün veremeyeceklerini ifade ettiler.
İlçemizde neredeyse yollarında sorunu olmayan okul yolu yok gibi.
Maalesef yetkililer, okulların tatil olduğu üç aylık süre zarfında bir girişimde bulunulmadığı gibi, ne zaman yapılacağına dair de bir açıklama yapmıyor. Özellikle ülkemizin durumu bu kadar ortadayken ekonomik durumu iyi olmayan bir. çok öğrenci okula yürüyerek gitmek zorunda. Havaların bozulmaya başlamasıyla bu yollarda okula gidip gelmek öğrenciler için daha da büyük işkenceye dönecek. Biz eğitime çok önem veren değerli yetkililerimize bir kez daha soyluyoruz YOL YAPIMINDA ÖNCELİĞİNİZ OKUL YOLLARI OLSUN!!!
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim