Samandağ İlçe CHP Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, 24  Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Berber mesajında şu ifadelere yer verdi.
“Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, saygı ve sevgi ile anıldığı, öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğu güzel bir gündür. İnsanoğlu var olduğu günden beri onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. İnsan, içinde doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra daha donanımlı hale gelmesi için bir terbiyeciye, eğiticiye, öğreticiye yani öğretmene muhtaçtır. İnsan, öğretmen sayesinde ancak ahlakı, maneviyatı, bilgiyi beceriyi, medeniyeti öğrenebilir.
Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. .Öğretmen öğrenci ve veli zincirin halkaları gibi el ele verip eğitimde kaliteyi en üst seviyeye çıkarabiliriz. Onların desteğine her zaman minnettar olacağız ve bize rehberlik ettikleri için borcumuzu asla ödeyemeyeceğiz. 
Toplum bireylerinin yetişip yücelmesi, o toplumun ve o ülkenin yükselmesini, ilerlemesini sağlar. İşte böyle önemli bir görev öğretmenlerin omuzundadır. Öğretmenlerin eğitim ortamlarının iyileştirilmesi Ekonomik açıdan sorunlarının çözülmesi gerekir. Samandağ İlçe CHP Kadın Kolları yönetimi ile birlikte  Başta Başöğretmen M.Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerin huzurunda saygı ile eğiliyoruz.”
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim