Samandağ Berberler ve Kuaförler Odası Kongresi geçtiğimiz Salı günü Olağan kongresini gerçekleştirdi.
Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleşen kongreye Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği(HESOB) Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz, Samandağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Refik Gümüşoğlu, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Sait Kahiloğulları, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Terzi, Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Necdet Arslan, Terziler Odası Başkanı Cuma Sahillioğulları,  Berberler ve Kuaförler Odası Eski Başkanları Adem Abacı, Hikmet Turunç, Hatay Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Mansuroğlu, Samandağ Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mahmut Hocaoğulları, Samandağ Deniz Kooperatif Başkanı Mahmut Gümüş, Sahil Kooperatif Başkanı Sebahattin Özdemir, DEVA Partisi İlçe Başkanı Faruk Kala, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Samandağ Belediye Meclis Üyesi Fevzi Yüksek, Terziler Odası Başkan Adayları Rifat Turunç, Ali Doğru, davetliler ve oda üyeleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığını HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz yaparken, divan üyeliklerini Hatay Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ali Mansuroğlu, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Terzi, Terziler Odası Başkanı Cuma Sahillioğulları, Berberler ve Kuaförler Odası Odası Eski Başkanı Hikmet Tunç yaptı. Faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve geçici bütçe oylandı. Adayların konuşmalarını yapmasının ardından seçime gidildi.
482 üyesi bulunan Berberler ve Kuaförler Odasının kongre seçiminde Başkanlığını Nadir Açıkgöz’ün yaptığı mavi liste ile Başkanlığını Feryal Barutçu’nun yaptığı beyaz liste yarıştı. 266 üyenin oy kullandığı ve 8 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Nadir Açıkgöz’ün listesi 155 oy alırken, Feryal Barutçu’nun listesi 103 oy aldı. Seçim sonucunda Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığına yeniden Nadir Açıkgöz seçildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim