İlçemiz hukukçularından Güney Cuma Can eski adıyla Güneypark olan, Özel 100. Yıl Samandağ Hastanesinin faaliyetini sonlandırmasının ilçemiz için büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.
Can, sağlık hizmetinin yanında onlarca kişi ve aileye istihdam imkanı sağlayan hastanenin tekrar faaliyete geçmesi gerekliliğini vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 
“İlçemizde yapılan en büyük sağlık yatırımlarından olan Güneypark, Özel 100. Yıl Samandağ Hastanesinin yeniden faaliyete girerek hizmet vermeye başlamasını temenni ediyoruz. 
Sağlık hizmeti vermesinin yanında onlarca kişi ve aileye istihdam imkanı sağlayan hastanenin tekrar faaliyete geçmesi gerekmektedir. Devlet hastanesinin Samandağ merkezinden Kuşalanı mahallesine taşınması sağlık hizmeti alanında merkez nüfusu için sağlık hizmetine duyulan ihtiyacı arttırmıştır. 100. Yıl Samandağ Hastanesi, bir milli servettir. 
Hizmet konusu bakımından hayati önemde olması nedeniyle hastane, yeniden hizmete açılmalı veya devredilmelidir. Sağlık hizmeti alanında ilçemize zenginlik katan bu değeri yaşatmak ve korumak hepimiz için ortak yarar ve sorumluluktur.”
Foto-Haber:Nezahat Fırıncıoğulları

Editör: TE Bilişim