Geçtiğimiz Salı günü (18.01.2022) başlayan ve artarak devam eden yağış ilimizde ve ilçemizde hayatı felç etmeye yetti. 
Yetkililer tarafından nehir ve akarsu kenarları için önceden alınmamış tedbirler, yapılmamış yollar, tıkanmış ve temizlenmemiş mazgallar, hesap edilmeyen olumsuz kış koşulları birbiri ardınca eklenince bir günlük yağış vatandaşları mağdur etmeye yetti.
İlçemizin yüksek kesimlerinde ve Antakya’ da kar yağışı etkisini gösterirken, aşırı yağan yağmur nedeniyle Asi Nehri, Favvar Deresi taştı. Gece saatlerinde yer yer yağmurla beraber dolu yağarken, Sutaşı Mahallesi başta olmak üzere bazı mahallelerde evleri su bastı. İlçemizde altyapı çalışması için kazılan ve onarılmayan yollardaki çukurlar sel sularıyla birlikte daha da derinleşerek tehlike yarattı. Derinleşen çukurların içine düşen araçlar itfaiye ekipleri yardımıyla kurtarıldı.
Hatay havaalanı civarındaki birçok arazi aşırı yağışlar nedeniyle sular altında kaldı.
İskenderun -Antakya yolu, Belen, Kıcı, Topboğazı mevkiinde etkili olan sis ve kar yağışı trafikte aksamalara neden olurken, Nurdağı çevresindeki otoban yollar ve tahliye yolları yer yer trafiğe kapandı. Trafikteki aksamalar nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.
Gece boyunca süren olumsuz hava koşulları nedeniyle Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamayla ilimizdeki okullarda eğitime bir gün ara verildi.   Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim