Samandağ Belediye Yönetimi tarafından sözleşmeleri yenilenmeyerek işten çıkarılan belediye çalışanları emek ve demokrasi güçlerinin katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
Basın açıklamasına işten atılan 6 Belediye çalışanları (Sosyolog Kenan Kahlıoğulları, Biyolog Yücel Aslan, Tekniker Gülşah Değiştirici, Mimar Enver Paşa, Eğitmen İlkan Doğru, Mühendis Onur Toprak), DSP Samandağ İlçe Başkanı Haydar Süslü, Memleket Partisi İlçe Başkanı Reşit Miçooğulları, Samandağ Emekli Dayanışması üyeleri, TİP İlçe Yöneticileri, Samandağ Cemevi Yöneticileri, SYKP İlçe Eş Başkanı Yusuf Kimyon, HDP İl Yöneticisi Tuncay Yılmaz, SYKP PM Talat Oruç, Sol Parti üyeleri, işten çıkarılan emekçilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Abdullah Cömert Alanında toplanan kitle daha sonra yürüyerek Samandağ Belediyesi önüne geldi ve basın açıklamasına devam etti. 
Abdullah Cömert alanında başlayan basın açıklamasında açılış konuşmasını Sosyolog Kenan Kahlıoğulları yaptı. Kahlıoğulları konuşmasında, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın yaptığı ekmek düşmanı uygulamaların Barış, Kardeşlik ve Hoşgörü Kenti Samandağ’a Yakışmadığını belirtti. Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın sürekli Belediye çalışanları ile kavga ederek, işten çıkararak, mobing uygulayarak Samandağ Belediyesinin imajını bozduğunu ve istifa etmesi gerektiğini ifade etti. Refik Eryılmaz’ın Partisi CHP’nin Helalleşme adı altındaki Talimatını uygulamadığını aksine emekçilerle hesaplaştığını ve Samandağ İlçesinin imajına zarar verdiğini söyledi. Parkta ve Belediyenin Önünde “Refik Eryılmaz İstifa” ,”Başkan İstifa”, “Emek, Ekmek, Adalet Samandağ’da Rezalet” sloganları atıldı. 
Samandağ Belediyesi önünde devam eden basın açıklamasını, Refik Eryılmaz tarafından işten atılan memurlardan Tekniker Gülşah Değiştirici Okudu.
Değiştirici, basın açıklamasında “Değerli halkımız, basın mensupları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, emek örgütlerinin temsilcileri bizlere zaman ayırıp geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ederiz. Hoş geldiniz.
Bizler Samandağ Belediyesi’nde çalışıp sözleşmesi yenilenmeyen, mahkeme kararıyla işimize döndükten 8 ay sonra ''hala devam eden hukuki sürece rağmen'' tekrar işten atılan ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile yönetimi tarafından hukuksuz bir şekilde ailelerimizle birlikte mağdur edilen, işsiz bırakılan emekçileriz.
Bizler sadece namusu ve şerefiyle çalışan sözleşmeli belediye memurlarıyız. Bir insanın rızkıyla, ekmeğiyle oynamanın vebali büyüktür. Bu vebali belediye başkanı ve yönetimi nasıl ödeyecek?"
“ERYILMAZ EMEKLE, EKMEKLE OYNADI” 
Belediye Başkanı Refik Eryılmaz "Samandağ Belediyesi adına hiç yakışmayacak, hoşgörü ve barış kenti olan şehre yakışmayacak bir şey yaptı. Emekle, ekmekle oynadı."
Biz emeğimizin, ekmeğimizin peşindeyiz.
Başkan Eryılmaz: Emekle oynadı, ekmekle oynadı, bizlerin ve arkadaşlarımızın aşını, işini elinden aldı.
İnsanları işten çıkarmak değil yaşatmak, ekmek vermek marifettir.
Belediye Başkanı Refik Eryılmaz'ı Ve Yönetimini protesto ediyoruz.
Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz, antidemokratik, hukuk dışı ve  keyfi bir şekilde bizleri işten çıkarmıştır. 
Mahkeme kararlarıyla işe iade edilen bizleri mesleklerimizle alakasız birimlerde ve yerlerde görevlendirip sürgüne göndermiştir.
Yargı kararıyla göreve iade edilen bizlere yönelik sistemli bir şekilde mobing uygulayarak bizleri istifaya zorlamıştır.
Belediye Başkanı bundan sonuç alamayınca 22 Aralık 2021 tarihinde yargı kararına aykırı bir şekilde işimize bir kez daha tek taraflı bir şekilde son vermiştir.
“İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK VİCDANSIZLIKTIR!”
Ülkemiz ekonomik kriz yaşamaktadır. Temel gıda maddelerine, elektrik, akaryakıt ve yaşamın her alanına yansıyan  yüksek zamlar ile ücretlerimiz  pula dönüşmüştür. Böylesi bir süreçte CHP 'li belediye başkanı tarafından işimize son verilmesi iş ve yaşam güvencemize yönelik bir saldırıdır. 
İşsizliğin en yüksek seviyeye çıktığı bu süreçte bizler CHP 'li Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve yönetimi tarafından sosyal devlete ve hukuka aykırı bir şekilde bir gecede işten atıldık, işsizler ordusuna dahil edildik.
İşsizliğin ve yoksulluğun en üst seviyelere geldiği bir dönemde bizleri işten atmak vicdansızlıktır.
Maalesef sadece bizlerin ekmeğiyle oynanmadı. Aynı zamanda bizleri belediyede çalışmayan, performansı olmayan, siyasi amaçlarla işe alınan, belediyeye kambur olan emekçiler olarak gösterip bizlerin hem ekmeğiyle oynadı hem de onurumuzla,  şahsiyetlerimizle de oynamaya çalıştı.
Mahkeme kararıyla görevine geri dönmüş emekçilerle neden kavga ediyorsunuz?
“REFİK ERYILMAZ'A SORUYORUZ”
Mahkeme kararıyla görevine geri dönmüş insanlarla neden kavga ediyorsunuz?
Hani CHP olarak herkesle helalleşecektiniz?
Emekçi ile neden hesaplaşıyorsunuz?
Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk, açlıkla boğuştuğu bir dönemde, üstüne üstlük halkçı belediyecilik anlayışını savunduğunu iddia eden, kendine halkçı belediyeyim diyen bir yönetim tarafından belediye başkanının inisiyatifiyle işten atılmak hangi mantıkla açıklanabilir?
Bizleri ve ailelerimizi işsizliğe, yoksulluğa, açlığa mahkum etmeye çalışmak hangi sosyal, halkçı belediyecilik anlayışıyla açıklanabilir?
Mahkemelerin işe iade kararlarına rağmen bizleri 8 ayda bir işten atmak hangi vicdana sığar!
Bizlerin işsiz kalmasına hangi vicdan onay verir?
Çocuklarımızın, ailelerimizin maddi ve manevi olarak yıpranmasına hangi vicdan onay verir?
Kadrolarımızı kapatmak ve bizleri işten atmakla övünecek kadar akıl tutulması yaşayan bir belediye başkanı halkçı, sosyal belediyecilik yapma iddiasında bulunabilir mi?
Bizler mesleklerimizi, işlerimizi layıkıyla yerine getirerek Samandağ halkına layıkıyla hizmet etmeyi amaçladık.
Bizler zor koşullar altında işlerimize sahip çıktık. Yapılan baskılara rağmen ayakta durmaya çalıştık. Evlerimize ekmek götürmek dışında bir amacımız olmadı. Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılmamız antidemokratik ve hukuk dışıdır. Bu uygulamalar emekçi düşmanlığıdır.
Haklarımızı mahkeme kararıyla teyit ettirmiş olmamıza rağmen belediye başkanının talimatıyla sistemli bir şekilde mobinge maruz kaldık. 
Belediye Başkanının talimatıyla sosyal medyada troller ve sahte hesaplar eliyle haklarımızda da asılsız ithamlarda bulundular. 
Son olarak Samandağ Belediye Başkanı ve yönetimi antidemokratik yöntemlerle hülle yoluyla yargı kararlarını boşa düşürerek bir kez daha işten atmıştır.
Belediye Başkanı Refik Eryılmaz'ın hukuk tanımaz uygulamalarıyla Millet ittifakının temel prensibi olan "Herkese Aş-iş" ile " Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" sözü havada kalmıştır.
“SAYIN KILIÇDAROĞLU SÖZÜNÜZÜN ARKASINDA DURUN VE REFİK ERYILMAZ'DAN HESAP SORUN”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrımızdır: "Sözünüzün arkasında durun, emek düşmanı belediye başkanlarından hesap sorun"
Sn.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden önce namus sözü verdiniz. Millete 'Hiçbir belediye başkanımız kimsenin ekmeğiyle, aşıyla, işiyle oynamayacak. Garantisi benim, varsa bir şey bana gelin' dediniz.
Samandağ belediye başkanı Eryılmaz,  6 kişinin ellerine tutanak tutuşturup iş âkitlerini 2.kez feshetti. Ya sözünüzün arkasında durun ya da emek, ekmek düşmanı belediye başkanlarından hesap sorun."
BAŞ KESEN OL AMA RIZK KESEN OLMA!!! 
Hukuksuz bir şekilde sözleşmelerimize son verilip işten atılan bizler  iş ve yaşam güvencemizi gasp etmeye çalışan belediye başkanı Eryılmaz ve yönetimine  karşı haklarımızı geri kazanana kadar tüm demokratik ve hukuki yolları kullanacağımızı bir kez daha ifade  ediyoruz.
Ve son olarak;
Bir atasözünü hatırlatmak isteriz: Baş kesen ol ama rızk kesen olma” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim