Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, konuk olduğu programda yaptığı açıklamada bir haftalığına işe aldığını belirttiği özel kalem müdürüne “hediye” benzetmesi yaptı. 
Başkan Eryılmaz “Bizim Ankara’da, sürekli birçok işimize yardımcı olan, bütün o Atatürk Sahil Parkı dahil olmak üzere bütün işlemlerimize yardımcı olan, bütün taleplerimize koşturan bir arkadaşımız bizden rica etti.” dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz geçtiğimiz pazartesi HRT’de yayımlanan Ali Yolcu ile Demokrasi Bulvarı programının konuğu oldu.
Mehmet Yılmaz adında bir vatandaşın Belediye özel kalem müdürü ile ilgili iddiaları gündeme getirerek “Şu ana kadar kaç tane özel kalem müdürü alıp memur yaptınız? İsimleri nedir? Son aldığınız özel kalem müdürünün büyükşehire transfer olduğu iddiaları doğru mudur?” sorusunu yöneltti.
Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, vatandaşın bu sorusuna “Bizim Ankara’ da, sürekli birçok işimize yardımcı olan, bütün o Atatürk Sahil Parkı dahil olmak üzere bütün işlemlerimize yardımcı olan, bütün taleplerimize koşturan bir arkadaşımız bizden rica etti. Bir isim verdi bize ve dedi ki ‘Bunu özel kalemden alabilir misiniz? Kısa bir süre içinde başka bir kuruma gidecek’ dedi. Ben de tabi ki dedim. Aldık bir hafta sonra başka bir kuruma gitti. Bu… Refik Eryılmaz’ ı eleştirecek başka bir şey bulmadılar mı? Bunlar zavallılar ya… Bunlar, zavallı insanlar. Eğer ben bu memleketin menfaati için bizim işimizi yapan bir arkadaşımızın, Ankara’ da ağırlığı olan bir arkadaşımızın, işimize yardımcı olan, Samandağ’a parkın 600 milyon lira değerindeki parkın, Samandağ’a bila bedel, bir kuruş para ödemeden Samandağ’a tahsisine, Samandağ’ın kredi kullanmasına ve buna benzer bir sürü projeye yardımcı olan bir arkadaşımın basit bir hatırını, talebini eğer yerine getiremeyeceksem. Ben bu memlekete nasıl hizmet getirecem? Ben soruyorum nasıl hizmet getirecem? Bu arkadaşımız bir maaş dahi olsa Belediyeden almamıştır. Belediye bu arkadaşımızın bir haftalığına işe alınıp tekrar başka bir kuruma gönderilmesinden bir kuruş bir zararı olmuşsa ben bunu cebimden ödemeye hazırım. Burada sorguladığı ne? Merak ediyorum. Bunu farklı ortamlarda sanki biz çok gizli bir iş yapmışız, biz efendim belediyeyi zarara sokmuşuz, birilerine kıyak çekmişiz. Böyle bir şey yok. Geldi rica etti. İşe de alabilirim, geçici olarak girişini yapıp, başka bir kuruma göndertebiliriz. Ki o benim sorunum değil. Dolayısıyla da hatır için tabi ki yardımcı olurum. Çünkü benim hatırımı sayıyor. Benim, belediyenin işini yapıyor, halkımızın işini yapıyor. Siz bir yere giderken hediye götürürsünüz. Niye götürürsünüz, hatırı vardır. Yardımcı oluyordur. Bu da bir arkadaş talepte bulundu. Biz de girişini yaptık. Bir hafta sonra çıkışını aldı. Nereye giderse gitsin beni ilgilendirmez. Belediyenin zararı var mı yok, belediyeden maaş aldı mı yok. Belediyede çalışıyor mu yok. Gönlünü aldım, takır takır da bizim işlerimize yardımcı oluyor, Samandağ’a hizmet götürüyoruz.” dedi.
Bu açıklamaların ardından biz de merak edip soruyoruz
Ankara’ da işlerinizi halleden ağırlığı olan bu arkadaşınız kim?
Bu arkadaş hangi işlerinizi çözüme kavuşturdu?
Ankara’ dan talep ettiğiniz işler yasal ve usulüne uygunsa yardıma neden ihtiyaç duydunuz?
Bir işi halletmenin karşılığı olarak ne olursa olsun yapılanı ne diye adlandırmamız lazım hediye mi, rüşvet mi?

Cemre Gazetesi İmtiyaz Sahibi 
    Yusuf Aslan’ın Kaleminden
 

Editör: TE Bilişim