Geçtiğimiz günlerde Ray ve Koçak ailelerinin düğünü üzerinden Yılmaz Bilgen “Samandağ Rezaleti” başlığıyla bir haber kaleme almış ve Türkiye Gazetesi’nde de yayınlanmış.
İlçemiz iş insanlarından Erdoğan Ray’ın oğlunun düğününe konuk olarak katılan sanatçı Ali Deek gerekçe gösterilerek, Deek’in Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddialarından tutun da, Hatay CHP Milletvekillerinin bu hakarete alkış tuttuğuna kadar birçok iddia ortaya atılarak haber yapılmış ve tüm Samandağ halkı terör destekçisi olarak lanse edilmiş.
Kalemi(Klavyeyi) eline alanın her şeyi yazabileceğini zannettiği bu zamanda, üstüne üstlük kendini gazeteci olarak tanımlayan birinin araştırmadan, ilkeli ve objektif habercilikten uzak bir haber yapmış olması öncelikle biz basın mensuplarını ve genel olarak tüm Samandağ halkını incitmiştir. Gerçeklerle örtüşmeyen bu haberi yapan gazeteci kadar bu haberi yayımlayan Türkiye Gazetesi de bu konuda sorumludur.
Barışın ve kardeşliğin en güzel örneğinin sergilendiği ilçemizde inancı, mezhebi, siyasi kimliği ne olursa olsun aynı masaya oturup, kederi ve sevinci paylaştığımız bu coğrafyanın insanı bu haberle derinden üzülmüştür.
Ucuz kahramanlık peşinde koşan (elim varmasa da yazayım) bu gazetecinin amacı nedir?
Kaldı ki bir gazeteci bir şeyi önce araştırır ve öğrenir sonra kaleme alır. Emin olmadığı bilgiyi hele hele bir bölgenin insanını töhmet altında bırakacak bir yazıyı kaleme alırken 20 kere sorgular, 10 kere düşünür öyle yazar.
Sayın gazeteciye(?) birkaç soru da biz soralım: Bu gazeteci Hatay ve civarında yaygın olarak kullanılan Arapça’yı  biliyor veya anlıyor mu? Düğün sahibi damadın babasının adını Erdoğan olduğunu biliyor muydu? (Videoda açıkça görüldüğü gibi orada Ali Deek Damadın babasına “Habibi Erdoğan “ diye sesleniyor. Habibi Arapçada sevgili, sevilen demek bilmiyor iseniz biz söyleyelim. Deek; yine (Erdoğan)damat babasına seslenerek kalabalıkta seçemediği için olsa gerek; ben buradayım sen neredesin diyerek yanına çağırıyor).
Ayrıca baba Erdoğan Ray’ın daha önceleri Ak Parti’den belediye başkan adayı olduğunu biliyor muydunuz?  Ak Parti’den İyi Parti’ye, CHP’den MHP’ye birçok siyasi parti temsilcisinin bu düğünde aynı masa etrafında olduğunu biliyor muyduz? Ali Deek Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı Erdoğan’a hakaret ediyorsa o sırada düğünde bulunan Ak Parti temsilcileri buna izin verir miydi? Bunları araştırdınız da mı yazdınız haberi.
İnsanlık olarak büyük sınavlardan geçtiğimiz şu günlerde değil bir gazeteci bir insan olarak Yılmaz Bilgen’in elini vicdanına(varsa) koymasını ve özelde Samandağ genelde tüm Hatay halkından özür dilemesi gerekiyor.
Gazeteci - Yazar Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim