Öğretmenler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Samandağ’ da da tören ve etkinliklerle kutlanacak.
Samandağ Kaymakamlığı 24.11.2022 Perşembe günü (Bugün) gerçekleştirilecek Öğretmenler günü kutlama programını açıkladı.
Programda; Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirilecek çelenk sunum töreni  ve ardından Kültür Merkezindeki kutlama etkinliği yer alıyor.
Çelenk sunum töreni 24 Kasım 2022 Perşembe Günü, Hükümet Konağı Bahçesi Atatürk Anıtı Önünde saat 09:30’ da tüm Öğretmenler adına İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erdem Yaşar tarafından Hükümet Konağı Bahçesinde Atatürk Anıtına Çelenk Konulması ile başlayacak, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrakların çekilmesiyle sona erecek.
Ardından İlçe Kültür Merkezinde saat 10:00’ da kutlama programı düzenlenecek. Kültür Merkezindeki program şu şekilde: Saygı Duruşu Ve İstiklal Marşı, Günün Anlam Ve Önemini Belirten Konuşmanın Yapılması, Öğrenciler tarafından Şiir okunması, oratoryo gösterisi,  Aday Öğretmenlerin Yemin Töreni, Emekli Öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerinin Takdimi, Yüksel Acun Anadolu Lisesi Öğretmenleri Müzik Dinletisi,  Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmalarında Dereceye Giren Öğrencilere Ödüllerinin Verilmesi
NEDEN 24 KASIM?
Öğretmenler Günü tüm dünyada kutlanan bir gün.
Öğretmenler günü ülkemizde 24 Kasım'da kutlanırken pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim'de kutlanmaktadır. Bunun yanı sıra kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Öğretmenler günü ayrıca; Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen’ de her yıl 28 Şubat günü, Avustralya'da Ekim ayının son cuma gününde, Çekya'da 28 Mart'ta, Hindistan'da 5 Eylül'de, İran'da 2 Mayıs'ta, Malezya'da 16 Mayıs'ta, Peru'da 6 Temmuz'da, Slovakya'da 28 Mart'ta kutlanıyor. 
Dünyanın genelinde kutlanan 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris'te gerçekleşen "Öğretmenlerin Statüsü Hükümetler arası Özel Konferansı"nın sonaerip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"nin oy birliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür. 
-Peki çok dünya ülkesinden farklı bir tercihle bu özel günü neden 24 Kasım'da kutluyoruz?
Türkiye’de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, Atatürk Yılı ilan edilen 1981 yılında 12 Eylül Askerî İdaresi tarafından başlatılmış bir uygulamadır.
24 Kasım 1928 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Millet Mektebi Talimatnamesi'nin 4. maddesi, Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal'i Başmuallim olarak yasalaştırır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmîleşmişti. 
Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıl dönümlerinin ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi. 
26 Şubat 1981'de Resmî Gazete'de yayımlanan "Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği" ile Öğretmenler Günü'nün amaçları, kutlama komitelerinin görev, yetki ve sorumlulukları ve kutlama gününe ilişkin esaslar belirlendi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim