Samandağ Alil ve Acizleri Koruma ve Yaşatma Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtına Çelenk sundu.
Çelenk sunum törenine Samandağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uzay Fırıncı,  dernek yönetimi ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende, Samandağ Alil ve Acizleri Koruma ve Yaşatma Derneği’nin gönüllü avukatlığını yapan Şefika Gümüş Can bir konuşma yaptı.
Avukat Şefika Gümüş Can, dernek başkanı Vedia Can’ın rahatsızlığından dolayı bugün burada bulunamadığını ve herkese sevgi ve selamlarını ilettiğini belirtti. Can, konuşmasında “3 Aralık Dünya Engelliler Günü 1992 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Uluslararası bir gün olarak kabul edilmiş olup ülkemizde de kutlanmaktadır.  Yalnızca bugün değil her gün engelli vatandaşlarımıza hatırlamak ve destek olmak hepimizin birincil sorumluluklarından olmalıdır. Unutmamalıyız ki; her birey engelli adayıdır. Engel onlarda değil, onları engelli gören zihinlerdedir. Birbirimizi anladığımız zaman her engeli aşar hayatı hepimiz için daha mutlu ve huzurlu kılarız. Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.
Can’ın konuşmasının ardından Yıldız Tunç engelliler için yazmış olduğu “SEVGİ” isimli şiirini okudu. Tunç’un şiiri:
SEVGİ
Toprak susuz çatlar 
Çiçekler kurur 
İnsan sevgisiz ölür
Suyumuz sensin sevgi engel tanımaz
Çiçekler güneş olmadan yeşermez 
Doğanın güzelliği yok olur 
Renkler kaybolur 
Güneşimiz sensin sevgi engel tanımaz
Yıldızlar kanatları olmadan ışık saçmaz 
Yağmur yağmadan musluklar akmaz
Kuşlar, kelebekler kanatsız uçmaz 
Kanadımız sensin sevgi engel tanımaz.

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim