Samandağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çanakoluk Mahallesi’ndeki parkın açılışı geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşti. 
Yoğun katılımın olduğu açılışa; Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, Samandağ Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Duran, Tahsin Demir, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Çanakoluk Mahalle Muhtarı Adnan Elma, Samandağ Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP İlçe Yönetici ve üyeleri, çevre mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, açılışta yaptığı konuşmada " Yaklaşık 6-7 ay önce mahalle ziyaretimiz esnasında muhtarımız bizden bir park talebinde bulundu. Biz de en kısa sürede bu alanın park olarak çocuklarımızın hizmetine sunma sözünü verdik ve sözümüzde durduk. 
Seçim vaadimizde her mahallemize en az 1 park, her mahallemize en az 1 taziye evi sözü verdik. Sözümüzün arkasındayız. Bu süreçte birçok mahallemizde taziye salonumuzu ve parkımızı faaliyete soktuk. Şimdi yavaş yavaş diğer mahallelerimizde parklarımızı faaliyet sokmaya çalışıyoruz. Şu anda 3 mahallemizde park çalışmalarımız devam ediyor. 2 mahallemizde de çok amaçlı salonun temellerini attık. İnşallah geri kalan süre içerisinde her mahallemizin ihtiyacı olan yeşil alanını ve çok amaçlı salonumuzu halkımızın hizmetine sunacağız. Biz seçimden önce ne söz verdiysek bütün bu sözlerimizin arkasındayız ve hepsini inşallah el birliği ile gerçekleştireceğiz. 
Mahallelerimize, gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza ne yapsak azdır, onlar bundan daha fazlasını hak ediyor. İmkanlarımız ölçüsünde bütün Samandağ’ımıza, 42 mahallemizin tamamına bir şekilde yetişmeye çalışıyoruz. Biz aslında Samandağ’da 70 yıllık makus talihi değiştiriyoruz. Şu anda tam olarak görünmese de inşallah yaklaşık 1 yıl sonra yaptığımız çalışmaların bitmesi ile birlikte Samandağ’ın çehresinin ve makus talihinin değiştiğini herkes görecek ve buna tanık olacak. 
Sahil Parkımızı 2 ay sonra inşallah hizmete sokacağız. Bugün Hatay’ın en büyük, en donanımlı parklarından biri olacak ve bu sadece Samandağ’a değil Hatay’ın tamamına hitap edecek bir park olacak. Bunun için de halkımıza hayırlı olsun diyorum. 
Parkın yapımında emeği geçen belediye çalışanlarımıza, bu konuda öncülük yapan bölge muhtarlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor Çanakoluk parkımızın tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  " ifadelerine yer verdi.
 

Editör: TE Bilişim