CHP Samandağ İlçe Örgütü düzenledikleri basın açıklamasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, 9 yıl önce attığı tweetler nedeniyle hapis cezası ve siyaset yasağı cezası almasına tepki gösterdi.
CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Reyhanoğulları ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı basın açıklaması parti binasında gerçekleştirildi.
Basın açıklamasını CHP  ilçe yönetimi adına İlçe Başkanı Turgay Abacı yaptı. Abacı, açıklamasında adaletin bir gün herkese lazım olacağını belirterek “İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu hakkında Yargıtay 3. Dairesi'nin Sosyal medya paylaşımları nedeniyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı ve karar kesinleşti. Sayın Kaftancıoğlu'na ayrıca siyasi yasak da getirildi. Siyaset yasağını da içeren bu haksız ve hukuka açıkça aykırı hüküm demokrasimize vurulmuş açık bir darbedir. İstanbul İl Başkanımız hakkında verilen hapis cezaları ve siyasi yasak kararı demokratik siyasete gözdağıdır. Dün Cumhuriyet Gazetesi Sürmanşetten bu durumu isabetli bir şekilde ‘ CEZA DEĞİL SEÇİM ADIMI’ başlığı ile görmüştür. İktidar ülkeyi olağanüstü koşullarda seçime götürmek istemekte ve bu hedefi çerçevesinde adımlar atmaktadır. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bu haksız ve hukuksuz adımlara karşı birlikte hareket etmeli ve dayanışma içinde olmalıyız. CHP Mersin Milletvekilimiz Sayın Ali Mahir Başarır’ın dediği gibi, “Türkiye’de yargı tüm kurumlarıyla iflas etmiştir. Bizler Canan Başkanımızı bu adaletsiz düzene teslim etmeyeceğiz.’ Hak, Hukuk ve Adaletin Ülkemizde Egemen Olması İçin Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz. Dün ‘Gezi Davası', Bugün Kaftancıoğlu Kararı ile Yargının Nasıl Siyasallaştığı Gözler Önüne Serilmiştir.
Bu haksız kararlar kamu vicdanını derinden yaralamış, her yaştan insanın adalete olan güven duygusunu derinden sarsmıştır. Maalesef hukuk devleti olma vasfını gün be gün kaybetmekteyiz. Siyasi mülahazalar yargı eliyle hüküm haline getirilmekte, yargı günlük siyasi politikaya alet edilmektedir. Bu durum kabul edilebilir değildir. Anayasal hakkın kullanımından ibaret olan eylemin anayasal bir suç olarak vasıflandırılması suretiyle, anayasal hakkını kullanan bireylerin sanık sandalyesine oturtulması ve toplumun adalet duygusuna meydan okurcasına mahkum edilmesi; kuvvetler ayrılığı ilkesinin uygulandığı ve yargının bağımsız olduğu bir hukuk devletinde mümkün değildir.

20 Yıllık AKP iktidarının en fazla hasar verdiği kurum yargıdır ve bu yüzden sadece siyasette değil her alanda haksız hukuksuz kararlarla karşılaşmaya devam ediyoruz. Yapılacak olan ilk seçimde bu adaletsiz düzene son vereceğiz. Halkın İktidarında Korku İmparatorluğunu Yıkarak Bağımsız Yargı’nın Temellerini Atacağız. İstanbul İl Başkanımıza Samandağ İlçe Örgütümüz Adına Sevgilerimizi, Dayanışma Duygularımızı İletiyoruz. Canan yüreklidir. Canan cesurdur. Canan bizimdir.” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra söz alan İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Kadınların siyasette aktif olarak yer almalarının engellenmeye çalışıldığını belirterek İl Başkanı Kaftancıoğlu’ nun yanında olduklarını ifade etti.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim