16 Kasım günü Cemre Gazetesi’ nin sosyal Medya hesaplarından biri olan Samandağ Cemre Özel sayfamızdan “Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile HBB yetkilileri arasında yaşanan tartışma” başlığıyla verdiğimiz canlı yayınımız gündeme damga vurdu.
Cemre Gazetesi’nin sosyal Medya hesaplarından biri olan Samandağ Cemre Özel’de yaptığımız canlı yayın birçok basın yayın organı(bazıları kaynak göstermeden de olsa)  ve sosyal medya kullanıcısının paylaştığı videyomuz paylaşım rekoru kırdı.
 İlçemiz Mehmet Aslan Caddesi’nde HBB tarafından yapılacak çalışma ile ilgili Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ve HBB Yetkilileri arasında yaşanan tartışmayı Samandağ, Hatay ve hatta tüm Türkiye Samandağ Cemre Özel’ den takip etti.
NELER OLMUŞTU?
HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın 11 Kasım’da Samandağ ziyaretinde Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın bulunmaması önce davet edilmediği şeklinde yorumlanmıştı. Daha sonra yapılan açıklamalarda Başkan Eryılmaz’ın bulunmamasının sebebinin rahatsız olmasından kaynaklandığı ifade edildi. 
Uzun zamandır HBB ve Samandağ belediyesi arasında var olan ve gözlerden kaçmayan gerginlik bu ziyaretin ardından daha da belirgin bir hal aldı. Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın sürekli dile getirdiği HBB’ de muhattap bulamıyorum, telefonlarıma çıkmıyor veya geri dönmüyorlar söylemi yaşanan gerginliğin boyutları hakkında az da olsa ipucu veriyordu. Her ne kadar aralarında yaşanan bu gerginliğin neden kaynaklandığını bilmiyor olsak da. (Birileri bize çıkıp bilgi verse ak koyun kara koyun belli olsun isteriz )
Son olarak 15 Kasım günü Ahmet Aslan Caddesinde yürütülecek çalışma ile ilgili HBB zabıtaları ve Samandağ Belediyesi zabıtalarının karşı karşıya gelmesiyle başlayan tartışma Belediye Başkan yardımcılarının müdahalesiyle çözülmüş gibi gözükse de, ertesi gün yani 16 Kasım’da Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın dahil olduğu bir tartışmayla gerginlik tekrar gün yüzüne çıktı. Başkan Eryılmaz ile HBB yetkilileri arasındaki tartışmaya canlı yayınımız aracılığıyla müdahil olduk. CHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan yardımcılarıyla fotoğraf veren HBB Başkanı Lütfü Savaş, CHP İl Başkanı ve meclis üyeleriyle fotoğraf veren Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz gördük. Paylaşımlarla devam eden bu atışmanın gerginliği çözme yönünde bir faydası olur mu bilinmez. Olayın hangi yöne savrulacağını bekleyip göreceğiz. Tek bildiğimiz bu yaşananların Samandağ’a bir faydası olmayacağı…
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim