HAKABE-DER Başkanı Vahit Çay 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Çay, Engellilerin ayrıcalık değil, Sosyal Devletin sorumluğundaki kendi hakkı olan engelsiz bir hayatı istediklerini vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.  
“Engelli bireylerin diğer bireylerden bir farkı yoktur. Engelli bireylere acıyarak yaklaşmak yerine empati kurarak yaklaşmak ve duyarlı bireyler olmak en büyük erdemdir. 
Engelli bireyler için yapılması gereken tek şey yetkililerin bir an önce erişilebilirlik standartlarını tüm şehirlerde uygulamasıdır. Engelli bireylerin sosyal hayata katılmasına, düşüncelerini ifade etmelerine ve diğer bireyler gibi normal hayat standartlarını yaşamalarına olanak sağlamaktır. 
Engelli bireylerin istihdam edilme kotaları arttırılmalıdır. Bizler ayrıcalık değil, Sosyal Devletin sorumluğundaki kendi hakkımız olan engelsiz bir hayatı istiyoruz. Bu konuda yetkililerinin engelli bireylerimizi sadece bir gün hatırlamalarını değil, olması gerektiği gibi Sosyal Devlet anlayışına uygun bir şekilde eşit haklar tanıyarak, fırsat eşitliği yaratarak ve erişilebilirlik standartlarını uygulayarak gerçekten yanımızda olduklarını göstermelerini istiyoruz.”
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim