Samandağ Kan Hastalıkları ve Bedensel Engelliler Koruma Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği (SAKABE-DER) Başkanı Vahit Çay, ilçemizde kan alma merkezinin olmamasının mağduriyet yarattığını belirtti.
SAKABE-DER Başkanı Çay, ilçemizde kurulacak kan alma merkezi ile ilgili Kızılay’a taleplerini bir dilekçeyle ilettiklerini ve hala bir sonuç alamadıklarını ifade etti.
Çay, Samandağ’ da sürekli açık kalacak bir kan alma merkezi talebini yineleyerek “Bilindiği üzere kan bağışı artık hastanelerde kabul edilmiyor. Hastalarımıza kan bağışında bulunmak için Kızılay kan alma merkezlerine gitmemiz gerekiyor ve kan alma merkezlerinin her ilçede bulunmaması kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Bu yüzden acilen Samandağ’ da sürekli açık olacak bir kan alma merkezinin kurulmasını talep ediyoruz. 
Bu konuda daha önce Kızılay'a dilekçe ile başvurumuzu yaptık.  Samandağ’ da biran önce Kan alma merkezinin kurularak vatandaşların daha fazla mağdur edilmemesi konusunda yetkilileri bir kere daha göreve davet ediyoruz. Kan sürekli bir ihtiyaçtır.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Uğur Hüzmeli

Editör: TE Bilişim