Ak Parti Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman,  Samandağ Ziraat Odası’nı ziyaret ederek muhtarlar ve çiftçilerle görüştü.                                      
Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Milletvekili Yayman’a, Ak Parti Samandağ İlçe Başkanı Semir Özdemir, İl Başkan yardımcısı ve Samandağ Koordinatörü Hasan Arslan, İlçe Tarım Müdürü Öner Sertkol, Yarseli Sulama Birliği Sorumlusu Betül Emir eşlik etti.
Çiftçilerin sulama suyu ile ilgili sıkıntıların masaya yatırıldığı toplantıda, muhtarlar mahallelerinde çiftçilerin sulama ile ilgili yaşadıkları sorunları aktardı. 
Milletvekili Yayman, çiftçilerin derdini dinlemek için burada olduğunu belirterek “Çiftçimizin derdi, bizim derdimizdir. Çok değerli Ziraat Odası Başkanımız Selim Kamacı’yı bugün ziyarete geldik. Uzun zamandır planladığımız bir toplantıydı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Muhtarlarımız burada, çiftçilerimiz burada. Gündemimiz Samandağ’ın çiftçilerinin problemlerini dinlemek ve bunlarla ilgili düzenlemeleri ve çözümleri konuşmak. Ve Büyük Karaçay Barajını içme suyu olarak getirdik.  Şimdi de tarlalara getirmek istiyoruz.” dedi.
Asıl müjdesinin çevre yolu olduğunu belirten Yayman “Yola Pazartesi günü başlıyoruz. 4 kez iptal edildi. 5. Kez işi sağlama bağladık inşallah. Dualarla bir sözleşme yapıldı. Şıhlarımızın dualarını aldık. İnşallah bu defa yol ihalemiz bozulmayacak. Buna yürekten inanıyoruz.” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, uzun zamandan beri bu toplantıyı yapmayı beklediklerini belirterek “ Bizim en fazla üzerinde durduğumuz konu olan tarlalarımızı Asi Nehri üzerinden sulamak zorunda kalıyoruz. Asi Nehri sağlığa zararlı bir durumda. Aynı zamanda Asi Nehrinden sulanan topraklar çoraklaşmış ve ürün veremez duruma gelmiştir. Şu anda da Sayın Bakanımızın emekleriyle bitirilen Karaçay barajından Samandağ’ın ovasını, tarlasını, bahçesini temiz sularla sulayabilmesi için kendilerinden bir an önce, oradan cazibeyle gelecek suyun, sulama şebekesine bağlamak suretiyle hem sulama suyuna ödediğimiz paradan, kısılması ve temiz su kullanılması amacıyla bir istirhamımız olacak. Bizi kırmadı ayrıca başka sıkıntılarımız ve sorunlarımız var bizi, muhtarlarımızı, çiftçilerimizi dinleyecek kendilerine teşekkür ederim.” dedi.
Toplantıya telefonla bağlanan DSİ Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, Samandağ ile ilgili cazibeli sulama için planlama çalışmalarının devam ettiğini, planlama çalışmaları bittiği anda uygun bulunması halinde projelendirilerek mevcut pompajlı sulaması cazibeye dönüştürülecek ve kapalı sistem sulamaya geçilecek dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim