Samandağ Cemevi Yönetim Kurulu Üyeleri geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’ da Cemevlerine yönelik yapılan saldırılarla ilgili açıklama yaparak, saldırıyı kınadı.
Cemevi Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Kenan Kahlıoğulları, yaptığı açıklamada “30 Temmuz Cumartesi günü Ankara'da Muharrem ayının ilk gününde karanlık odaklar eliyle Alevi canların Cemevlerine yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı saldırıları kınıyoruz.” dedi.
Kahlıoğulları, açıklamasının devamında “Cemevlerini tanımayan ve Anayasal statüye kavuşturmayan, Alevileri her türlü insanlık dışı asimilasyon politikasına tabi tutan, hakir gören, aşağılayan yaklaşımlar bu saldırılara zemin hazırlamaktadır.
2023 Genel Seçimleri öncesi kaostan ve çatışmadan beslenmek isteyen karanlık güçlerin harekete geçmesine zemin hazırlayan iktidarın şiddet dilinin de farkındayız. Yetki sahibi makamları ve yargıyı, alınması gereken tedbirleri hızlandırmaları kapsamında acilen göreve davet ediyor, Bu saldırıların arka planını, örgütleyicisini ve azmettiricisini derhal açığa çıkarmalarını bekliyoruz. Bir daha böyle çirkin olayların yaşanmaması, faili meçhul hiç bir olayın kalmaması ve suçluların cezalandırılması ümidiyle, kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim