Samandağ Cemevi Derneği Res-El Seni & Kıddes Bayramı dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi.
Cemevi Derneği Yönetim Kurulu ve ailelerinin katılımıyla düzenlenen etkinlik Deniz Sitesi Letonya Tesislerinde yapıldı.
Cemevi Derneği Başkanı Kenan Kahlıoğulları, etkinlikte yaptığı konuşmada yerel kültürümüzü yaşatmak için bir başlangıç olması adına bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.
Cemevi Derneği Başkanı Kahlıoğulları, Samandağ’ın çok renkli ve çok sesli yapısının barış, uyum içerisinde yaşamasının çok değerli olduğunu ve bu yüzden dernek olarak olaya dinsel, mezhepsel bakmadan tüm halkların bayramlarını sahiplendiklerini ifade etti.
Konuşmasında anadilin önemine değinen Kahlıoğulları, Cemevi Derneği olarak; kültürün bir parçası olan bayramların, anadilde kutlanmasının daha da anlamlı olacağını vurgulayarak, ilerleyen günlerde hem bayramların, hem de anadilin unutulmaması için çalışmalar yapmak istediklerini sözlerine ekledi.
Kahlıoğulları, konuşmasının devamında “Cemevi Derneği olarak kendi kültürümüze daha fazla sahip çıkmak adına ilk defa bu etkinliği düzenliyoruz. Daha önce başka etkinliklerimiz de oldu. Bu etkinliklerimiz arasında hem diğer Alevi örgütleriyle ve Alevi kardeşlerimizle yan yana olmak, hem de dayanışmak için; Sivas katliamının yıldönümünde Sivas’a, Hacı Bektaş Veli Şenlikleri için Nevşehir’e gittik. Şimdi de bir başlangıç olması için bu etkinliği düzenledik. Res-el Seni ve Kıddes Bayramı yaklaşık bir hafta arayla kutladığımız bayramlarımız. Sadece bu ikisi değil bu coğrafyaya mal olan bütün bayramlar bizim bayramımız. Biz de dernek yöneticilerimizle, yol arkadaşlarımızla bir araya gelelim, bayramlaşalım ve bir yol haritamızı çıkaralım istedik.  Özellikle Gadir- Hum Bayramı başta olmak üzere birkaç büyük bayramlarımızın resmi tatil olması için girişimlerde bulunmayı planlıyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeklerinden dolayı başta Serkan Nehir’e ve etkinliğimize katkı sağlayan, aramızda olan herkese teşekkür ediyorum. İlerleyen günlerde farklı etkinliklerde bir arada olmak dileğiyle tekrar hepinize hoş geldiniz diyorum.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim