2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli'nde gerici ve yobaz çevrelerce gerçekleştirilen çoğunluğu aydın ve sanatçılardan oluşan, 2 si otel çalışanı 35 kişinin Sivas'ta kaldığı otelde yakılarak öldürüldüğü ve 37 kişinin hayatını kaybettiği tarihe “Sivas Katliamı” olarak düşen günün bu yıl 29. yıldönümü. 
Samandağ Cemevi Derneği Yönetim Kurulu Sivas katliamının yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması yayımlayarak, yaşamını yitirenleri andı.
Samandağ Cemevi Derneği Başkanı Kenan Kahlıoğulları, dernek yönetimi adına yaptığı açıklamada “2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Otel'de yaşanan trajedinin, o büyük ayıbın üzerinden yıllar geçti.
Aradan geçen yıllar, ne o gün orada yaşananların hazinliğini silmeye yeter nede Madımak Otel'de acımasızca ölüme terkedilen canların hala yankılanan haykırışlarını susturmaya.
Bugün geriye dönüp yaşananları silmek elimizde değil elbet, ama unutmayarak, unutturmayarak, anarak yaşam hakkı acımasızca elinden alınan aydınlarımızı sanatçılarımızın hatırasını yaşatmak mümkün.
Savunduğu görüş bağlı olduğu mehzep, inançları yüzünden zulüm görmüş, bu uğurda canından olmuş tüm insanlar anısına Sivas'ta yaşanan katliamın yıldönümünde Madımak'ta yaşam hakkı canice elinden alınmış canları anıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim