Tüm Türkiye’de ve ilçemizde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 2. döneminin sora erdiği 17.06.2022 Cuma günü itibariyle tüm öğrencilerin yaz tatili başladı.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko; ilçemizde bulunan bazı okulları ziyaret etti ve karne törenlerine katılarak öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
İl Milli Eğitim Müdürü Çerko’ ya ziyaretleri sırasında Samandağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Menderes Tunç, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bekir Kocaoğlan, Naciye Alca, Mahmut Sabah, Samandağ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Dadük ve Mahalle Muhtarları eşlik etti. 
İl Milli Eğitim Müdürü Çerko ve beraberindekiler; Hıdırbey İlkokulu ve Ortaokulu, Yoğunoluk İlkokulu, Eriklikuyu İmam Hatip Ortaokulu, Batıayaz Bedii Sabuncu İlkokulu ve Ortaokulu, Büyükoba İlkokulu, Ceylandere İlkokulu, Seldiren İlkokulu ve Ortaokulu, Yeniköy İlkokulunda gerçekleştirilen karne törenlerine katıldılar.
İl Milli Eğitim Müdürü Çerko, karne töreninde yaptığı konuşmasında “Sevgili öğrencilerimiz; uzun bir eğitim - öğretim dönemini tamamlamanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Çok çalıştınız, çok yoruldunuz. Unutmayın kendinize en iyi karneyi yine siz verebilirsiniz. Yaz tatili boyunca hak ettiğiniz dinlence ve eğlencenin yanında öğrenmeyi de ihmal etmeyin. Boş vakitlerinizde sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmaya devam edin. Tatil kendinizi geliştirmek için bir fırsat olarak görün. Yarınlarınız için planlar yapın. Aileniz ve arkadaşlarınızla nitelikli bir tatil zamanı geçirin. 
Kıymetli meslektaşlarım; Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir inançla yarınlarımızın güvencesi çocuklarımız için çalıştınız. Gösterdiğiniz üstün gayretle öğrencilerimize rehberlik ettiniz. Hepinize ayrı ayrı tebrik ediyorum. Pandemi döneminde ve ardından normalleşme sürecinde büyük çabalarınıza şahit olduk. Çok sayıda kültürel, sportif ve sanatsal çalışmaya imza attınız. Çocuklarımızı bilgi ve beceriyle geleceği hazırladınız. Onların kültürel, Milli, manevi ve evrensel değerler ile kucakladınız. Yeni bir döneme güç toplamak için iyi bir tatili çoktan hak ettiniz. 
Saygıdeğer velilerimiz; En kıymetli hazineniz çocuklarınızın daha nitelikli bir eğitim alması ve iyi şekilde yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Bu amaçla ve öğrenmenin hayat boyu olduğu bilinciyle ortaklaşa çalışmalıyız. Sizleri çocuklarınızla beraber kapanmayan kütüphanelerimizden istifade etmeye çağırıyoruz. Ayrıca yaz aylarında öğrencilerimiz için destekleme ve yetiştirme kurslarımız devam edecektir. Ebeveyn olarak sergilediğiniz fedakarlığa hürmet eder, hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü olarak plan ve projelerimizle sizleri yine yeniden aramızda görmekten büyük gurur duyacağım. Yeni öğretim yılında görüşmek dileğiyle sarılacakla kalınız. İyi tatiller.” ifadelerine yer verdi.
Öğrencilere karnelerini dağıtan İl Milli Eğitim Müdürü Çerko; törenlerde emeği geçen okul öğretmenleri ve okul idarecilerine teşekkür etti.     Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı 
 

Editör: TE Bilişim