Hatay Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) öğrencileri TÜBİTAK 4004 "Sürdürülebilir Doğa Yolculuğu İçin Ekokids 2" projesi kapsamında Samandağ’da bir etkinliğe imza attı.
Proje Yürütücüsü Mehmet Coşkun ve proje Rehberleri eşliğinde Hatay BİLSEM öğrencileri geçtiğimiz Salı günü Çevlik’te farklı etkinlikler gerçekleştirdi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Antakya Belediyesi’nin proje ortağı olarak yer aldığı, bu yıl 2. si gerçekleştirilen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Sürdürülebilir Doğa Yolculuğu İçin Ekokids 2"  projesinde 4 üniversiteden 25 akademisyen ve 25 öğrenci yer alıyor.
BİLSEM öğrencilerinin yer aldığı “Sürdürülebilir Doğa Yolculuğu için Ekokids ‘” Projesinde katılımcı olarak görev alan 25 kişilik 5-6 sınıf öğrencileri Çevlik’te gerçekleşen etkinlikte görev aldı.
İlk olarak sahilde doğayı kirleten atıkları toplayan öğrenciler, sonrasında Çevlik limanını gezdi. Son olarak Çevlik Öğretmen Evinde bir araya gelen öğrenciler topladıkları atıklardan yararlanarak kullanabilecekleri ürünler tasarladılar.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim