Başkanlığını Mişel Atik’in yaptığı Samandağ Çevre Koruma Ve Turizm Derneği’nin  22.Genel Kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildi.
Başarıyla yürüttüğü, Deniz Kaplumbağaları izleme ve alan koruma çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası arenada çevre gönüllülerinin yakından takip ettiği Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği olağan genel kurulu ADD Binasında yapıldı. 
Divan başkanlığını Avukat Suat Özgül’ün yaptığı kongrenin, divan üyeliklerini Selim Kamacı ve Hayrettin Arıkan yaptı.
Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu dernek başkanı Mişel Atik, mali raporu dernek saymanı Özcan Balıkçı okudu. Her iki rapor da genel kurul tarafından oy birliği ile kabul edildi. Derneğin 08.04.2021-17.12.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri hakkında bilgi veren Atik, Deniz Kaplumbağaları izleme ve alan koruma çalışmalarını başarıyla yürüttüklerini, yaptıkları birçok etkinlikle Milleyha (tuzla) sulak alanına kamuoyunun dikkatini çektiklerini söyledi. Atik, konuşmasının devamında; yasa dışı avcılığa karşı sürekli uyarılarda bulunduklarını ve yaralı yaban hayvanları doğa milli parklar müdürlüğüne ulaştırdıklarını, denizel istilacı yabancı türlerin (İYT) önlenmesi projesi gibi birçok projede yer aldıklarını ifade etti. Kongre sonunda yapılan seçimle yeni yönetim kurulu üyeliklerine Mişel Atik, Aydın Asiırmak, İbrahim Kimyongür, Özcan Balıkçı, Süreyya Dalgıç, Mahmut İğde ve Sibel Yaylagül seçildi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı
 

Editör: TE Bilişim