Samandağ Belediye Meclis Üyelerinin bir kısmının imzasının olduğu Hatay Büyükşehir Belediyesi Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı ile ilgili “partiden ihracı” talebinin yer aldığı dosyanın Defne CHP İlçe Başkanlığına gönderildiği belirtildi. 
Edindiğimiz bilgilere göre önümüzdeki günlerde dosyanın CHP Defne İlçe Başkanlığından, CHP Hatay İl Disiplin Kurulu Başkanlığına sevk edilmesi bekleniyor. 
Koordinatör Kamacı'nın disipline sevk edilme nedeninin Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar olduğu belirtiliyor.
Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Kamacı’yı arayarak konu ile ilgili bilgisi olup olmadığını sorduk.                                  
Kamacı, açıklamasında “Bu konuda tarafıma resmi bir bilgi ulaşmadı. 
Fakat ben de; Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hiçbir işçi işinden edilmeyecek” sözüne rağmen Samandağ Belediyesinde işlerine son verilen işçilerle ilgili yaptığım sosyal medya paylaşımım sebebiyle Samandağ Belediyesi meclis üyesinin bir kısmının imzasıyla hakkımda disiplin soruşturulması açılması ve partiden ihracım istemiyle dilekçe verdiklerini duydum. 
Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak bu güne kadar disiplin soruşturmasına ve ya partiden ihracımın istenmesine sebep olacak herhangi bir davranışım olmamıştır. Bir partili olarak hiçbir makam ve mevkii gözetmeksizin hem Samandağ hem de partimizin iktidarı için dün olduğu gibi bu gün de canla başla çalışıyorum ve çalışmaya da devam edeceğim. Benim vicdanım rahat.” dedi.
Konuyla ilgili görüştüğümüz CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, açıklamasında “Konuyla ilgili görüştüğümüz CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, açıklamasında “Partimizin üyesi olan Samandağ Belediye Meclis üyelerimiz tarafından bize yapılmış bir başvuru elimize ulaşmadı. HBB Samandağ Koordinatörü Mehmet Ali Bey’in üyeliği Defne İlçe Örgütümüzde olması dolayısıyla oraya yapıldığı bana da gelen bilgiler arasında. Konu İle ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olduktan sonra kamuoyuna bu konuda gerekli açıklama yapılacaktır.” dedi.
CHP Defne İlçe Başkanı Akın Parlakyıldız’ı telefonla arayarak konu ile ilgili bilgi almak istedik. Parlakyıldız, böyle bir dilekçenin varlığına itiraz etmese de bunun parti içi bir mesele olduğunu ve partilerinin böyle bir konuyla gündeme gelerek kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmadığını belirtti.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim