Cumhuriyet Halk Partili Samandağ Belediye Meclis Üyeleri, basın açıklaması gerçekleştirdiler. 
11 Kasım Perşembe günü Hatay Büyükşehir Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ ın Samandağ ziyareti esnasında yapımı devam eden Gastronomi Köyünde yaşanan tatsız olayla ilgili basın açıklaması gerçekleştiren Samandağ Belediye meclis üyeleri hiç kimsenin eleştiri adı altında küfür ve hakaret etme hakkının olmadığını belirterek, gereğinin yapılmasını istediler. 
Konu ile ilgili basın açıklamasını okuyan Samandağ Belediye Meclis Üyesi Esen Dibek; 
“Sevgili Samandağ halkı, sevgili Büyükşehir Belediye Başkanımız.
Biz, bu ilçenin seçilmiş meclis üyeleriyiz ve iki buçuk yıldır halkımızı en iyi şekilde temsil etmenin mücadelesi içindeyiz.
Bu açıklamayı 11 Kasım Perşembe günü Hatay Büyükşehir Başkanı Sn. Doç. Dr. Lütfü Savaş’ ın Samandağ ilçemizi ziyareti sırasında yaşanan 1-2 olayla ilgili yapma mecburiyeti duyduk. Biz siyasetçiler olarak içerisinde hakaret olmadığı müddetçe her türlü eleştiriye açık olmak zorundayız. Ancak hiç kimse eleştiri hakkı adı altında küfür ve hakaret etme hakkını kendinde göremez. 
Başkanımız Gastronomi Köyü ziyareti sırasında bir inşaat işçisinin “İlçe Belediye Başkanımız nerde, neden aranızda yok” şeklindeki tepkisine istinaden Hatay Büyük Şehir Belediyesi’nin çalışanı olarak görevlendirilen M. Ali KAMACI,  bu vatandaşımıza ailesine ve kutsal değerlerine küfür etmesi ve kendisine “terbiyeli olun, neden küfür ediyorsunuz” dediğimiz için bize de “kesin sesinizi yeter artık atanmış Belediye Başkanına yalakalık yaptığınız, kes sesini atanmış yalaka” şeklinde hakaret  ve küfürlerine devam etmiştir.
Bu küfür ve hakaretlerin kabul edilmesi mümkün değildir. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz ve bunu kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Bu hakaret sadece bize değil bizimle birlikte seçilmiş başkanımıza ve tüm meclis üyelerimizle birlikte aynı zamanda bizleri seçen halkımıza yapılmıştır.
Kamuoyuna saygımızla.” dedi.
 

Editör: TE Bilişim