Hatay’ın sorunları ile ilgili gündem dışı söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, bir kez daha  Hatay’ın sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.
İktidara seslenen Serkan Topal, Bir komisyon kuralım, bu komisyonda gitsin, Hatay'ı yerinde görsün, Hatay'ın sorunlarını da birlikte çözelim, dedi.
opal’ın TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu görüşlerini dile getirdi.
“İŞSİZLİK HATAY’IN TEMEL SORUNU
Evet, bugün günlerden yine Hatay; her zaman olduğu gibi Hatay'ın sorunlarını biz dile getirmeye çalışıyoruz; olabildiğince, Hatay halkımızın sesi olmaya çalışıyoruz. Yirmi yıldır, AK PARTİ iktidarında -neredeyse iktidar gitti gidecek ama- maalesef, bir türlü Hatay'ın sorunları çözülemedi, çözülemedi, çözülemiyor.
Hatay'ın sorunlarını kısaca anlatmaya çalışacağım her zaman olduğu gibi. Şimdi, bakın, arkadaşlar, çok samimi bir şekilde söylüyorum: 600 bin Suriyeliyi içinde barındıran Hatay'da bugün itibarıyla neredeyse 600 bin Suriyeli kadar işsiz kaldı, en büyük sorunlardan bir tanesi işsizlik arkadaşlar. Bugüne kadar... Elbette, bakın, AK PARTİ Hatay milletvekilleri çok iyi bilirler; günü geldiğinde, hizmet yaptıklarında çok samimi bir şekilde teşekkür ediyoruz ancak bugüne kadar Hatay'da tek bir fabrika kurulmadı, işsizliği giderecek tek bir fabrika kuruldu mu? Yok, arkadaşlar. Hele ki çok samimi bir şekilde söylüyorum: Reyhanlı'nın Bükülmez Muhtarına sorabilirsiniz; Bükülmez'in bütün halkına sorabilirsiniz; oradaki vatandaşlarımız, cenazelerini güvenli bir şekilde gömemiyor arkadaşlar. Niye? Çünkü sınır güvenli değil arkadaşlar. Biz, defalarca dile getirdik Suriye'yle olan politikayı. sınır kapılarının açılması gerektiğini defalarca dile getirdik, bir daha dile getiriyoruz. Türkiye'nin en büyük 2'nci tır filosu orada, Hatay'da ama şu anda yatıyor arkadaşlar. Sebebi ne? Sınır kapıları kapalı. Şu anda alttan görüşmeler var; bir an önce barışı tesis edelim, sınır kapılarını açalım, Hatay'daki bizim esnafımız da rahat bir nefes alsın. 
YOL YARITIMLARI BİTİRİLMİYOR
Belen'den Antakya otobanı, yılan hikâyesine döndü, ne zaman bitecek bu otoban ? Yirmi yıldır daha bitirilmedi, bunun bitirilmesini bir kez daha buradan talep ediyoruz.
Samandağ'dan havaaalanına gittiğinizde olağanüstü bir trafik yaşanıyor. Aslında, her 5-6 kilometrede mutlaka bir alt geçit ya da üst geçit olması gerekiyor ama gelin, görün ki yaklaşık 50-60 kilometrede sadece, sadece 2 yerde var. Sayın Ulaştırma Bakanı neredesiniz, görmüyor musunuz bunları, bunları size söylemiyorlar mı? O yol artık ölüm saçıyor tamam mı, ölüm saçıyor. 
ERCİMİSİL CAN YAKIYOR
Hatay'ın diğer sorunlarından bir tanesi hazine arazileri. Sadece Hatay'da, vatandaşımız bu konuda üvey evlat muamelesi görüyor. Hatay'da hazine arazisi üzerinde ecrimisilini ödeyen, yirmi, otuz yıldır ecrimisilini ödeyen vatandaşımız mağdur. Hazine arazisi üzerindeki evinin bir türlü tapusunu alamıyor. Konya'da alıyor, Niğde'de alıyor, başka illerde alıyor, alsınlar; vatandaşlarımız mağdur olmasın ama Hatay'a neden bu yapılıyor arkadaşlar? Bu haksızlık neden? Bu haksızlığı giderecek olan iktidar, size sesleniyorum: Bu haksızlığı bir an önce lütfen giderin.
Biz daha önce de söyledik  Suriye savaşından en çok etkilenen Hatay; ayrımcılık yapılacaksa Hatay halkına, Hatay esnafına, Hatay çiftçisine pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Oradaki esnafımız kepenk kapattı; Suriyeli vatandaşlarımız açıyor, vergi ödemiyor ama bizim vatandaşlarımız şu anda kepenk kapatıyor. Bakın, arkadaşlar, oradaki çiftçilerimiz mazotunu alamıyor, gübresini alamıyor, elektrik faturasını yatıramıyor şu anda arkadaşlar ama maalesef, bütün bunlara rağmen iktidar kanadında ses yok, tık yok. 
HATAY’A POZİTİF AYRIMCILIK YAPILSIN
New York Times gazetesinin dünyada görülmesi gereken 52 il arasında Hatay 34'üncü sırada hatta 32'nci sırada arkadaşlar. Bakın, dünya "Gidin Hatay'ı görün." diyor ama iktidar "Pas geçin." diyor. Böyle olmaz arkadaşlar. Hatay halkı sadecehakkını istiyor, sadece hakkını istiyor arkadaşlar. Dediğimiz gibi belki de 10'uncu sıradayız, hizmette sondan 10'uncu sıradayız. Bu adaletsizliği gidermeniz gerekiyor. Elbette siz gidermeyecekseniz Allah'ın izniyle Millet İttifakı iktidarında biz gidereceğiz arkadaşlar...
Yine dediğimiz gibi bu kadar mağdur işsizler ordusu yaratılmışken Hatay'da da mesela, belediyelerde çalışan, kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerini neden kadroya almıyorsunuz? Hadi, pozitif ayrımcılık yapın en azından Hatay'a arkadaşlar.
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum: Hatay halkı her zaman gerçekten devletine bağlıdır, sahip çıkmıştır, milletini seven insanlardır ancak bu Suriyelilerin özellikle kapı komşu olması ve orada yığılması Hatay'ı ciddi anlamda mağdur etmiştir. Bir komisyon kuralım, bu komisyonda gitsin, Hatay'ı yerinde görsün, Hatay'ın sorunlarını da birlikte çözelim. Buradan bütün Hataylı hemşehrilerime sesleniyorum. İktidar çözmezse Allah'ın izniyle Millet İttifakı iktidarında biz çözeceğiz.”
Foto-Haber: Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim