Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. Yıldönümü CHP Samandağ İlçe Örgütü tarafından coşkuyla kutlandı. 
Sabah saatlerinde ilçe binası önünde  toplanmaya başlayan partililer, daha sonra marşlar ve bayraklar eşliğinde Hükümet Konağına doğru yürüyüşe geçti. Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, İlçe Yöneticileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, partililer katıldı.
Tören; Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, törende yaptığı konuşmada “Hem Cumhuriyetimizin, hem de partimizin kurucusu olan ulu önder Mustafa Atatürk ve silah arkadaşlarını bu vesileyle minnet ve şükranla anmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi dünyada en uzun süre siyaset sahnesinde kalan partidir. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi kökleri Kuvayı Milliye ve ulusal Kurtuluş Savaşı'na dayanır. Partimiz çok badireler atlattı. 80 darbesinden sonra kapatıldı. Ama yine küllerinden doğdu ve ülkenin bütün vatandaşlarımızın umudu olmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'ye demokrasi, özgürlüğü, Cumhuriyeti, demokratik ve laik ilkeleri getiren partidir. Devletimizi kuran ve devletimizin temel ilkelerini ortaya koyan partidir. Bugün Türkiye'de demokrasi yaşanıyorsa, kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsa, bugün Türkiye diğer İslam ülkelerinden ayrılmış daha demokratik daha çağdaş bir ülke konumunda ise bunu Türkiye Cumhuriyeti'ne, bunu Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini ve Cumhuriyet Halk Partisi bu konudaki mücadelesine borçluyuz. Türkiye'yi Ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyen zihniyetlerin olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.  Ama bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hem Cumhuriyeti hem de Cumhuriyet Halk Partisi'ni bize emanet etti. Bizde bu mirasa sonuna kadar sahip çıkacağız. Türkiye bir çıkmazın içerisinde bütün komşularıyla, bütün dünya ile düşman konumunda.  Türkiye'nin yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı var.  Türkiye'nin tekrar fabrika ayarlarına dönme ihtiyacı var. Ve şu anda Türkiye'de yapılan kamuoyu araştırmaları Cumhuriyet Halk Partisi'nin hızla koşar adımla iktidara yürüdüğün ortaya koyuyor. İnşallah önümüzdeki genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında yeni bir hükümet kurulacak ve Türkiye Atatürk'ün ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda bütün mücadelesini ortaya koyacaktır. Ben Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi diyorum. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. 
CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, konuşmasında “Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetten daha önce 9 Eylül 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve Cumhuriyetin kurulmasında, bu ülkede devrimlerin gerçekleşmesinde önemli roller üstlenmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeyi, Cumhuriyeti demokrasiyle tanıştırmıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi dünün, bugünün ve yarının partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi, bir siyasi parti olmasının ötesinde savaş meydanlarında kurulmuş olan, milli mücadeleyi vermiş olan ve bunun devamında cumhuriyetin, devrimlerin yeniden hayata geçirilmesinde önemli roller üstlenmiş olan bir partidir. Cumhuriyet Halk Partimizin 98. Yılını yürekten ve gururla kutlarken, 98. Yılda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Önümüzdeki süreçte hep birlikte son yerel seçimde ülkenin önemli ve kritik yerlerinde yakalamış olduğumuz başarıyı genelde de yakalayarak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını, halkın iktidarını mutlaka kuracağız. Korku imparatorluğunu el ele yıkacağız. Bu ülkede kimsenin dışlanmadığı, Kimsenin ötekileştirilmediği, Herkesin birinci sınıf ülke vatandaşı olarak yaşadığı, Demokrasinin kurallarının tamamen işlediği, Basının özgür olduğu, Yurtta Sulh Cihanda Sulh anlayışının benimsendiği, Hak, Hukuk ve Adalet’in tamamen sağlandığı, Hukukun üstünlüğünün egemen kılındığı, Herkesin mutlu ve huzur içinde yaşadığı, Ve en önemlisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun da her daim ifade ettiği gibi hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan daha önce sürekli olarak ‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’ diyordu. Biz Yedi Tepeli Güzel İstanbul’u bir değil, iki defa aldık. Şimdi sıra Tüm Türkiye’de Altı Oklu Şanlı Bayrağımızı Dalgalandırmaya geldi. İstedikleri kadar sandıktan kaçsınlar. En yakın zamanda izlerini tüm ülkeden silmeye çalıştıkları ancak bir türlü insanların kalbinden söküp atamadıkları Mustafa Kemal’in askerleri olan Cumhuriyet Halk Partililer, Millet İttifakındaki yol arkadaşlarımız ile birlikte tüm Türkiye’yi alacağız. Bugün burada tarihe not düşüyorum. 09 Eylül 2021 tarihi bizim muhalefette son defa kuruluş yıl dönümümüzü kutladığımız tarihtir. Önümüzdeki sene hepinizi halkın iktidarının birer üyesi olarak, bayraklarınız ve Mustafa Kemal’in posterleri ile birlikte kuruluş yıldönümümüzü büyük bir coşkuyla kutlamaya bekliyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” demişti. 
Rahat uyu Atam; çok güvendiğin Atatürk Gençliği olarak bizlere emanet ettiğin Laik Türkiye Cumhuriyetine ve Cumhuriyet Halk Partimize kanımızın son damlasına kadar ilelebet sahip çıkacağımıza manevi huzurunda söz veriyoruz.” dedi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim