İlçemizin dört mahallesine hitap eden Çiğdede Asri Mezarlığında yer sorununun üzerine bir de su sıkıntısı yaşanıyor.
Çiğdede Mahallesi sakinlerinin gazetemize aktardığı bilgiye göre Mezarlıkta uzun bir zamandır su bulunmadığı ifade edildi.
Vatandaşlar, yaklaşık iki yıldır Çiğdede Asri Mezarlığında bulunan çeşmelerden suyun akamadığını, bayram günlerinde ve ya cenaze merasimlerinde suyun akmaması yüzünden sıkıntı yaşadıklarını aktardılar.
Aktarılan sorunla ilgili bilgi almak için Çiğdede Mahalle Muhtarı Nevzat Çınar’a sorduk. 
Çiğdede Mahalle Muhtarı Nevzat Çınar,                           
 HatSu tarafından başlatılan ilçemiz merkez mahallelerini kapsayan altyapı çalışmalarının başladığı günden bu yana Mezarlıkta su sıkıntısı yaşandığını, Hatsu’nun çalışmalarını tamamlamasına rağmen su sıkıntısının devam ettiğini belirtti.
Çiğdede Muhtarı Çınar, mezarlıkta yaşanan su sıkıntısını vatandaşların kendisine aktarması üzerine sorunla ilgilendiğini aktararak “Biz bizim  uhdemizde değil demeden kolları sıvayıp vatandaşın sorunu için çözüm aradık. Hatay Büyükşehir Hatsu’nun  yeni şebeke döşenirken Çiğdede Asri Mezarlığına gelen eski şebekeyi iptal ettiğini fakat yeni şebekeden mezarlığa su verilmediğini gördük. Bununla ilgili Hatsu Bölge sorumlusuyla, HBB Saha sorumlusuyla görüştüm. Sorunla ilgili bir sonuca ulaşamadım. HBB Hatsu Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat Beyi defalarca telefonla aramama rağmen telefonlarıma cevap vermediği gibi, dönüş de yapmadı. Son olarak Çiğdede Mahalle Muhtarı olduğumu belirterek durumu mesajla aktardım. Mesajlarıma da dönüş olmadı. Hatsu Bölge sorumlusu konuyla alakalı dilekçe yazmamı önerdi. Biz su şebekesinde patlak olup su yollara aktığında “Su boşa akıyor” diye arıyoruz, gelip yapıyorlar. “Arıza var” diyoruz, gelip yapıyorlar. Arayıp “Kanalizasyonda sorun var” diyoruz gelip yapılıyor. Hiçbiri için dilekçe yazmıyoruz. Şimdi Mezarlıkta su yok gelin hatanızı düzeltin diyoruz. Dilekçe yaz diyorlar. Biz sorunu size söylüyoruz bunca zaman gelip çözmüyorsunuz. Dilekçe işleme alınsın diye bizi ne kadar oyalayacaksınız. Zaten Mezarlığımızda yer kalmadığı için seçildiğimiz günden bu güne yeni mezarlık yeri istedik yapmadılar Samandağ halkını mağdur ettiler. Şimdi de Mezarlığa su vermeyip mağduriyeti daha da fazlaya çıkardılar.” dedi.
VATANDAŞLAR İSE ÖFKELİ
Zaten uzun zamandır dolu olması yüzünden yer sorunu yaşanan Çiğdede Asri Mezarlığında, bir de su sıkıntısı yaşanması yüzünden vatandaşlar öfkeli.
Adını vermek istemeyen bir vatandaş “Koskoca Samandağ Belediyesi sorunumuzla ilgilenip halkın sözcüsü olarak Büyükşehir Belediyesiyle görüşemiyor mu?  Her yerde birlikte çalışıyoruz diyerek, kardeşlik pozu vermek yerine bu sorunumuza el atın. Bu sorunu birlikte çözün.” dedi.
Bir başka vatandaş “Görüyoruz Hatay Büyük Şehir Belediyesi, Hatay genelinde muhteşem işlere ve büyük büyük projelere el atıp yapıyor. Bu sorunu da birkaç saat içinde çözebilecek gücünün de olduğunu biliyoruz. Bizim tepkimiz bizim için önemli olan şeyleri HBB’nin önemsememesi.” dedi.
Bir vatandaş ise “Hatsu ne yapmaya çalışıyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş, sana bağlı ekiplerin yapmadığı işler seçim günü sana çok oy kaybettirir bilesin. Sandık vatandaşın önüne konduğunda sizi cezalandırsın istiyorsanız böyle devam edin.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim