Antakya İnşaat İşçileri Odası Başkanı Mehmet Alakuş, başkan adayı olduğu Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nde (HESOB), bazı odalara bağış adı altında seçim rüşveti dağıtılacağını iddia etmiş ve rüşvetin para kaynağı olarak Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu söylemişti.
Alakuş, bu iddiasına gerekçe olarak ATSO Meclisi’nde, HESOB’a kaynak aktarımı için alınan kararı göstermişti. 
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Alakuş’un bu iddialarına yaptığı basın açıklamasıyla cevap verdi.
ATSO Başkanı Çinçin, basın açıklamasında; Hatay’ da bulunan bazı meslek odalarının destek talebi ile ATSO’ ya başvurduğunu ve bu talebe odaları tarafından olumlu yanıt verilmesinin farklı noktalara çekildiğini ifade ederek, kamuoyunda oluşan yanlış anlaşılmalardan ötürü cevap verme zorunluluğunun doğduğunu belirtti. 
Çinçin, açıklamasının devamında “Şunu belirtmek gerekir ki, odamızın banka kredisi kullanarak söz konusu Esnaf Odalarına para dağıtacağı haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.
Pandemi süresince toplumun hemen hemen tüm kesimlerinin ve üyelerimizin ekonomik zorluklara maruz kaldığı aşikardır. Ayrıca ülkemiz büyük bir enflasyon sorunu ve ekonomik daralma ile de karşı karşıyadır. Dolayısıyla Ticaret ve Sanayi Odalarının  en büyük gelir kaynağı olan üye aidatlarının tahsilatı ziyadesiyle zorlaşmış ve sıkıntıya girmiştir. Bu bağlamda Odamızın da çok yüksek bir rakam aidat alacağını göz önünde bulundurursak nakit ihtiyacımızı daha net görmek mümkün olacaktır. Piyasaların durgunlaştığı dönemlerde üyelerimizi bir nebze rahatlatmak amacıyla yasal düzenlemelerle Nefes Kredisine aktardığımız rakamlar da nakit döngümüzü sekteye uğratmıştır. Kredi kullanımının gerekçesi bundan ibarettir. Bu konu Meclisimizde de defaatle konuşulmuş ve detaylı olarak değerlendirilmiştir. 
Hatay’da odamızın çalışma alanında bulunan 7 Esnaf Meslek Odası kendi seçimlerini tamamladıktan sonra Odamızdan üyelerine ait ihtiyaçlar için maddi destek talep etmişlerdir. Odamız 7 Esnaf Meslek Esnaf Odası’nın her birinin taleplerine binaen 5.000,00 TL’lik, toplamda ise 35.000,00 TL’lik ödeme desteği verilmesini Meclis’te karara bağlamıştır. Odamız tarafından yapılan yardım, esnafa destek niteliğindedir. 
Her bir Esnaf Meslek Odası için 5.000 TL, toplamda ise 35.000 TL’nin nasıl bir seçim rüşveti olabileceğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.  
NOT: Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin konuyla ilgili tarafımızdan hiçbir istek ve talebi olmamıştır.” ifadelerine yer verdi.
Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim