Cuma Yorgun; İstanbul’da gerçekleştirilen “CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi” açılışının ardından Samandağ Belediyesi standını ziyaret eden CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorduğu soruya Samandağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Yeliz Beyaz’ın verdiği cevap üzerinden değerlendirmede bulundu.
Yorgun, konuyla ilgili değerlendirme yazısında “Kılıçdaroğlu: Kaç kadın üye var kooperatifte?, Kooperatif Başkanı: Yüzlerce kadın var..
Her üye 100 bin TL ücret ödeyip kooperatife üye olabiliyor. Sonuç olarak" yüzlerce üye " cümlesinin içindeki yüzlerce üyeden sadece 100 üye olduğunu düşünsek
100x100.000=10.000.000  Yani 10 milyon TL eder.
Sadece üyelerden ve belirtilen yüzlerce üyeden sadece 100 tanesi 10 milyon sermaye koymuş iken bunun yanında alınan en az 3 milyonluk hibeyi de eklersek, normalde bu kooperatifin belediyeden de zengin bir bütçeye sahip olduğu görülür.
Bunun üstüne belediyenin gerek nakdi gerekse belediyenin tüm alt yapısı ve imkanları ile üstüne üstlük büyükşehir imkanlarını da kullanıp bu köyü yapmaya kalkması enteresan ki her şeyi geçtim belediyenin tüm bu çalışmalarının, desteklerinin, hibelerinin gün sonunda zengin kooperatif üyelerinin olacak olması durumu  zaten ayrı enteresan bir halka hizmet anlayışı zaten..." ifadelerine yer verdi.

Foto-Haber:Neslihan Sağaltıcı

Editör: TE Bilişim